Fälttävlan
15 december 2020 10:20

Landslagsryttarna klara för 2021

LandslagSpetstruppen i fälttävlan har utökats med tre nygamla ryttare inför OS-året 2021 - samtidigt har det återinförts en utmanartrupp, med ekipage som har stor erfarenhet från fyrstjärnig nivå.

Landslagsryttarna klara för 2021
Sara Algotsson Ostholt är ett av tre nygamla namn i spetstruppen. Nu siktar hon mot ännu ett OS. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är tre rutinerade ryttare som är tillbaka i spetstruppen inför 2021 – Sara Algotsson Ostholt, som siktar mot ännu ett OS, Malin Petersen, som ridit flera internationella mästerskap, och Anna Freskgård, även hon med mästerskapserfarenhet.

Utöver spetstruppen, som innehåller sju namn, finns nu återigen en utmanartrupp med nio ryttare. Dessa ryttare kan vara aktuella för mästerskap och har stor erfarenhet från fyrstjärnig klass. Där bakom finns också en Nations Cup-grupp med fyra ryttare som har godkända resultat i CCI4*-S – dessa ekipage är aktuella för Nations Cup-deltagande, skriver Ridsportförbundet i ett pressmeddelande.

– Jag kan inte prata nog gott om Nations Cup-serien. Det är ett fantastiskt tävlingsformat som öppnar så många möjligheter för ryttare som siktar på en plats i spetstruppen, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.
– Det ger ryttarna ovärderlig erfarenhet av att rida i lag. Förut var steget från young rider-nivå till seniorlaget väldigt stort. Men det har Nations Cup-serien verkligen kommit in och tagit hand om. Att kunna mixa oerfarna ryttare med mer erfarna gör att vi kan ge ryttarna chansen att utvecklas tillsammans med och lära av de bästa.

Kamp om OS-platserna

Det stora målet under 2021 är OS i Tokyo, som rids i ett nytt tävlingsformat – laget består av tre ekipage, och alla resultat måste nu räknas. Ett fjärde ekipage finns med på plats, som reserv.
– Det är ett svårt jobb att ta ut ett OS-lag, men det ska det vara. Oftast talar ändå resultaten för sig själva, säger Fredrik Bergendorff till Ridsportförbundet.

Spetstrupp 2021

Mästerskapsekipage/ryttare med en mycket hög internationell prestationsnivå. Ekipage som är aktuella för mästerskap.

Malin Josefsson
Niklas Lindbäck
Louise Romeike
Ludwig Svennerstål
Sara Algotsson Ostholt
Anna Freskgård
Malin Petersen

Utmanartrupp 2021

Ekipage som har stor erfarenhet på 4* nivå. Ekipagen kan vara aktuella för mästerskap.

Hanna Berg
Jonna Britse
Viktoria Carlerbäck
Christoffer Forsberg
Johan Lundin
Philippa Magnusson
Katrin Norling
Sofia Sjöborg
Therese Viklund

Nations Cup-grupp 2021 (ej landslag)

Ekipage med godkända resultat i CCI4*-S. Ekipage aktuella för Nations Cup-deltagande.

Henrik Adnervik
Linda Algotsson
Lina Forsberg
Aminda Ingulfson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden