Ponny
13 november 2017 16:45

Maja Larsson till Scandinavium

Klara för semifinalTredje kvalet av Sverigeponnyn har ridits. Från Luleå gick Maja Larsson och Munsboro Chesney vidare till Scandinavium.

Maja Larsson till Scandinavium
Första segern tillsammans gav biljett till Scandinavium för Maja Larsson och Munsboro Chesney. Foto: Maja Larsson

Totalt rids tolv kvaltävlingar av Sverigeponnyn innan semifinal och final vid Gothenburg Horse Show i februari.

Under den gågna helgen reds det tredje kvalet vid Luleå Ridklubb, och där startade sju ekipage vilket betyder att ett ekipage får vidare till semifinalen. Segrade gjorde hemmaklubbens Maja LarssonMunsboro Chesney (val f-02 imp Irland) som red felfritt och belönades med 25,3 inverkanspoäng. Munsboro Chesney tävlades tidigare framgångsrikt av Alicia Kyröläinen och Maja har bara tävlat valacken i en dryg månad. Det här var Majas och Chesneys första gemensamma seger.

Maja berättar att hon bara satsade på att få till en bra runda med bra känsla, men när Chesney hoppade fantastiskt utan att en bom föll så ledde det hela till seger och en Scandinavium-biljett.
”Det är helt galet och jag kan fortfarande inte fatta att det är sant” skriver Maja på sociala medier, och tillägger att det inte spelar någon roll hur det går i semifinalen för bara att ta sig till Göteborg är stort nog.

Sverigeponnyn är öppen för C-ponnyryttare mellan 12-18 år som inte är eller har varit kvalade till SM i ponnyhoppning kategori C eller D. Tävlingen rids på LB-nivå med inverkansbedömning. Klara för Scandinavium sedan tidigare är följande ekipage:
Sofia Lindh-young/Favorite Boy
Emilia Liljegren/Max
Disa Ågren/Bebop
Clara Oscarsson/Decoy Zaffran
Olivia Kronvall/Mister Mentos
Maja Larsson/Munsborp Chesney

Här kan du se Majas ritt från Luleå:

Resultat Luleå
Regler Sverigeponnyn

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-