Sverige
29 december 2019 07:20

Mest läst 2019 – mästerskapsponny död i olycka

Del 6C-ponnyn Sputnik hade en lång och framgångsrik karriär bakom sig med flera SM-medaljer. I våras föll han vid ett hinder och skadade sig illa att han fick avlivas. Artikeln om mästerskapsponnyns dödsolycka blev den tredje mest lästa på tidningen Ridsports webb under året.

Mest läst 2019 – mästerskapsponny död i olycka
Sputnik vann ett av sina SM-guld under 2013 tillsammans med Zabine Svensson. Artikeln om mästerskapsponnyns dödsolycka blev årets tredje mest lästa på tidningen Ridsports webb. Foto: Roland Thunholm

Ridponnyn Sputnik har haft en enastående karriär i både hoppning och galopp, men har även tävlats i dressyr och fälttävlan. Han har med flera olika ryttare bärgat hem SM-medaljer, och han har representerat Sverige vid nationstävlingar. I början av maj skadade sig Sputnik vid ett hoppass, och han fick därefter somna in på gräsmattan. Artikeln om olyckan blev årets tredje mest lästa på tidningen Ridsports webb, och du hittar den här.

Sputnik var uppvuxen hos Maria Svensson, och hennes döttrar Zandra, Zabine och Zamantha Svensson har alla tre tävlat C-ponnyn med stor framgång (läs Ridsports stora plusreportage om Sputnik här). I början av förra året bytte Sputnik ägarfamilj och reds under sina sista år av Tindra Thunström (läs mer här).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden