Sportnytt
8 juli 2020 06:25

Oförändrat i toppen på världsrankningen

VärldsrankningDet har stått stilla på rankningen över de bästa hopp- och fälttävlansryttarna - inga tävlingar, inga nya poäng att rida hem. Nu börjar det röra på sig på tävlingsbanorna igen, men på rankningen syns ännu ingen större skillnad mot föregående månader.

Oförändrat i toppen på världsrankningen
Steve Guerdat är kvar som världsetta i hoppningen, här på Alamo efter en tidigare världscupseger. Foto: Roland Thunholm

Steve Guerdat, Schweiz, fortsätter att vara parkerad på förstaplatsen i hoppvärlden, med landsmannen Martin Fuchs närmast bakom sig. På tredje plats är tyske Daniel Deusser kvar.

Peder Fredricson är fortsatt bästa svensk som nummer sex i världen, medan Henrik von Eckermann har halkat ner ett snäpp sedan förra månaden och nu är rankad som nummer 15.

Townend regerar i fälttävlan

På fälttävlanssidan är det britten Oliver Townend som är kvar i toppen, före Tim Price, Nya Zeeland, och Christopher Burton, Australien.

Här står Ludwig Svennerstål kvar på sin 15:e plats där han är bäste svensk. Malin Petersen är med i topp 100, på plats 74.

Så länge det finns ett begränsat antal FEI-tävlingar att rida gäller inte den vanliga 12-månadersregeln för FEI-rankningen. Normalt räknas resultat 12 månader bakåt i tiden, men nu räknas alla resultat från den 1 mars 2019, och så kommer det att vara fram tills de internationella tävlingarna är igång som vanligt igen.

Senaste hopprankningen

Senaste fälttävlansrankningen

Läs mer hos FEI om rankningspoäng under pandemin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden