Sverige
26 november 2021 13:42

Peder Fredricson får porträtt på Malmö Airport

HylladPeder Fredricsom är Årets skåning, och nu hänger hans porträtt på flygplatsen i Malmö.

Peder Fredricson får porträtt på Malmö Airport
Det är ingen ände på hyllningarna av Peder Fredricson. Foto: Jens Christian/Swedavia

Utmärkelsen Årets skåning har delats ut sedan 1967. Sedan många år tillbaka är det Kvällsposten och Skåneländska flaggans dag som nominerar ett antal kandidater som tidningens läsare får rösta bland.

I år blev det Peder Fredricson som fick utmärkelsen, plus att hans porträtt numera hänger på Malmö Airport. Ryttaren är född i Södertälje men är verksam på Österlen i Skåne.

Bland idrottare som fått utmärkelsen förr märks fotbollsspelarna Zlatan Ibrahimovic och Therese Sjögran.

– Det är fantastiskt att bli Årets skåning, jag har sett vilka som vunnit tidigare och jag är i gott sällskap. Väldigt hedrande, säger Peder Fredricson i ett pressmeddelande.

– Den som väljs till Årets skåning är en person som gjort god PR för Skåne, har en stark folklig förankring och som når ut till en bred allmänhet. Jag är därför mycket glad att Peder Fredricson blir en av alla skåningar som hälsar våra resenärer välkomna till Skåne och Malmö Airport. Han är en mycket värdig vinnare av Årets skåning och deltagare i vårt galleri Welcome to my hometown, säger Karin Öhrström, flygplatschef på Malmö Airport, enligt hemsidan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden