Hoppning
22 augusti 2023 14:47

Regerande mästaren kommer inte till start på EM

Sen strykningDet blir inget EM i hoppning för André Thieme, som vann mästerskapet för två år sedan. Det meddelade det tyska ridsportförbundet på tisdagen.

Regerande mästaren kommer inte till start på EM
André Thieme och Chakaria i Falsterbo 2022. Foto: Roland Thunholm

Orsaken till strykningen är en mindre skada på André Thiemes sto DSP Chakaria.


-Att vi inte kommer till start är en ren försiktighetsåtgärd. Chakaria betyder allt för mig och att hon mår bra är min högsta prioritet, säger den regerande europamästaren till tyska ridsportförbundets hemsida.

– Det smärtar mig att jag inte kan rida för det tyska landslaget, och det är tråkigt att jag inte kan åka med till EM, men att min häst mår bra går före allt annat, säger Thieme också.

Det blir i stället reserven Christian Kukuk och hingsten Mumbai, från Ludger Beerbaums anläggning Riesenbeck, som får åka till EM i Milano och tävla för Tyskland, medan Gert Nieberg och Ben går in i laget på Thiemes plats.

Övriga tyska ekipage på EM i Milano i nästa vecka är Marcus Ehning med Stargold, Jana Wargers med Limbridge och Philipp Weishaupt med Zineday.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden