Fälttävlan
10 oktober 2019 10:09

Ryttare avled efter fall på terrängträning

OlyckaDen amerikanska ryttaren Nicolle Villers-Amatt, som ridit fälttävlan sedan 90-talet, omkom på tisdagen i en olycka på terrängbanan.

Ryttare avled efter fall på terrängträning
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Fredrik Jonsving

Nicolle Villers-Amatt gick omkull på ett hinder – en stock – på terrängbanan på Morven Park International Equestrian Center i Leesburg, Virginia. 40-åringen fick hjälp direkt vid olyckan och fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda, skriver Horse & Hound. Hästen klarade olyckan med ytliga skador.

Amerikanskan drev egen verksamhet inom fälttävlan och har hållit på med sporten sedan 1990-talet, då hon bland annat red Theodore O’Connor – den lille valacken som senare tävlade upp till högsta nivå med landsmaninnan Karen O’Connor.

”Hon dog medan hon gjorde det hon älskade”

Maken Neil Amatt säger i ett uttalande att ”Nicolle dog medan hon gjorde det hon älskade. Det gick snabbt och smärtfritt, och hon var inte ensam – jag tackar Katie MacSwain för att hon var med henne.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden