Dressyr
30 november 2019 18:25

Saab steppar upp dressyrsatsningen

RidsportsatsningNu ska även ungdomar upp till 25 ingå i satsningen på dressyr, som Svenska Ridsportförbundet gör med hjälp av Saab. Men hur det känns att driva en ungdomssatsning med hjälp av en vapentillverkare vill förbundet inte kommentera.

Saab steppar upp dressyrsatsningen
Saab går in med mer pengar i den svenska ridsporten. Foto: Roland Thunholm/Pressbild Saab

Saab sponsrar redan Svenska Ridsportförbundet och dressyren. Nu utökas satsningen till att gälla inte bara seniorer utan även dressyrryttare från ponny till U25.

Fyra fokusområden pekas ut. Det är mental träning, uppsutten träning, fysisk träning och sport management. Det sistnämnda handlar om flera delar.

Camillasandff
Camilla Sand, kommunikationschef på Svenska Ridsportförbundet. Foto: Krister Sand

– Allt från att säkerställa att man har häst i framtiden med hjälp av hästägare och sponsorer till träningsupplägg. Allt som krävs för att säkra en framgångsrik ridsportsatsning, säger Camilla Sand, kommunikationschef på Svenska Ridsportförbundet.

Saab tillverkar vapen och nu handlar det om en ungdomssatsning. Hur går era tankar kring det?

– Vi kommenterar inte Saabs produkter och utbud. Det gör vi aldrig när det handlar om våra partners, säger Camilla Sand.

Vad ska ryttarna bidra med, vad är payback för Saab?

– Det ligger i linje med Saabs strategi att nå en ung målgrupp. Saab har ett rekryteringsperspektiv.

Hur mycket pengar handlar det om?

– Det går vi inte in på, säger Camilla Sand.

Dressyrens förbundskapten Bo Jenå är idel lovord över satsningen.

– Samarbetet med Saab har verkligen gett effekt för oss. Vi har tagit bronsmedaljer i lag på de två senaste EM. Vi har redan en stark bredd på ungdomssidan, och nu kan ungdomarna enklare komma vidare. Vi kommer att få slagkraftiga ryttare för framtiden som är mogna att ta steget upp som seniorer, säger Bo Jenå i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden