Sverige
21 november 2023 13:23

Stopp för alla typer av väskor på Friends

PolisbeslutDet nya förbudet mot att ta in väskor på större evenemang kommer att gälla på Sweden International Horse Show nästa helg.

Stopp för alla typer av väskor på Friends
Att bära med sig inköpta saker på Friends går bra, men inte att ta med sig väskor in. Foto: Sandra Nordin Johansson

Det är totalt väskförbud in på Friends Arena – med detta menas alla typer av väskor och påsar, oavsett storlek. Personliga tillhörigheter såsom till exempel plånbok och telefon som ryms i en ficka får medföras. Det skriver arrangören på sin hemsida.

Undantag får göras för personer med barn som har behov av skötväska. Barnvagn innefattas inte av väskförbundet. Skötväska och barnvagn kommer att kontrolleras av behörig personal vid inpassering.

Vid specifika medicinska skäl ska läkarintyg uppvisas.

Det du handlar inne på arenan får du bära med dig, men tar du med dig detta ut ur arenan, går det inte att ta med in igen. Inne på arenan finns en effektförvaring.

Det är Polismyndigheten som fattat beslut om ett väskförbud på större evenemang i Sverige, utifrån den höjda terrorhotsnivån.

Läs mer om förbudet på Polisens hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden