Dressyr
3 oktober 2021 16:22
Ridsportplus

Svensk dressyrsuccé på Tallinn Horse Show

Grand PrixTvå svenska dressyryttare finns på plats på Tallinn International Horse Show – och de knep både första- och andraplatserna i Grand Prix och världscupküren.

Svensk dressyrsuccé på Tallinn Horse Show
Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower. Arkivbild. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Under en Short Grand Prix som gick av stapeln under Tallinn Horse Show under fredagen knep Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower (KWPN f -04 e Painted Black-Armstrong) förstaplatsen med 71,079 procent. Gunilla Byström och Vectra (SWB sto f -05 e Silvano-Amiral) kom tvåa med 69,158 procent.

– Det har gått jättebra, han har varit kalasfin. Vi red ett nytt dressyrprogram i fredags där ettorna låg på medellinjen och jag var lite övertydlig med hjälpgivningen, och vi har haft lite svajiga serier. Annars har det varit top notch, säger en glad Jennie Larsson per telefon från Tallinn.

17-åriga Zircoon Spring Flower kan vara lite svår att få på rätt humör under tävling.
– Men jag har hittat ett jättebra upplägg att temperera honom rätt, han har varit jättefin på banan. Jag knäckte koden för den här tävlingen – men det kan ändra sig.

Planerna framöver är att ta en tävling i taget.
– Vi siktar in oss på finalen i Dressage Power i Linköping, annars finns inga planer, säger Jennie Larsson.

I princip felfri kür

Under lördagen reds en världscupkür. Även i den klassen vann Jennie Larsson medan Gunilla Byström var tvåa. Siffrorna för küren blev 75, 045 respektive 73,360. Gunilla Byström är nöjd med sin häst.
– Det kändes bra att hon var med mig hela tiden, hon var lätt och fin. I küren red jag i princip ett felfritt program och det är alltid roligt. Hon är pigg och glad och går som tåget, säger hon.

Sist Gunilla Byström var i Tallinn blev Vectra rädd för något.
– Hon stack från ena änden till andra under programmet. Rätt vad det är kan hon tvärvända i full fart. Men nu har hon skött sig.

Equestrian Sport
Gunilla Byström och Vectra levererade (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Jennie Larsson är inte så imponerad över prissummorna.
– Det är man väl aldrig i den här sporten. Men vi kunde lösa ut oss från tävlingen och fick några flaskor bra champagne.

Ifrån varandra i fem år

I somras tävlade Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower tillsammans igen, efter ett uppehåll på fem år.
– Han har både varit till försäljning och skadad. Jag fick tillbaka honom i januari i år och tanken var att han kanske skulle pensioneras och ta det lite lugnare. Men jag tränade på och han var i bättre form än någonsin. Så det här var nog den mest känslomässiga framgången någonsin, sade Jennie Larsson till Ridsport när hon i somras vann Nordisk-baltiska mästerskapen.

Länk till resultatlistorna hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden