Hoppning
21 juni 2019 20:28

Svenska placeringar vid Nations Cup-meetinget

Grand PrixPå söndag rider de svenska hoppryttarna säsongens första Nations Cup. Meetinget i Geesteren har börjat bra med flera blågula placeringar.

Fredrik Jönsson och Cold Play blev GP-placerade i Geesteren (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Vid Nations Cup-meetinget i holländska Geesteren reds den femstjärniga Grand Prix-hoppningen under fredagen. 50 ekipage startade i klassen som reds över 1,60-hinder. Åtta ekipage var felfria i grunden och gjorde upp i omhoppning, snabbaste dubbelnolla blev Maikel van der VleutenDana Blue som red hem segern.

Bästa svenska ekipage blev VM-ekipaget Fredrik Jönsson och Cold Play, som var snabbaste fyrafelare i grundomgången. Resultatet räckte till en tionde plats, och belöningen blev drygt 30 000 kronor i prispengar.

Svensk trippel i 1,40

Under torsdagen inledde de svenska ryttarna strålande i den femstjärniga 1,40-hoppningen. De tre främsta placeringarna togs av blågula ekipage: Rolf-Göran Bengtsson vann med Ermindo W, Irma Karlsson kom tvåa med Ida van de Bisschop och Malin Parmler kom trea med Kamilo vd Broekkant.

För hoppryttarnas del är det femstjärniga 1,45- och 1,50-klasser under lördagen, och på söndag rids Nations Cup-hoppningarna där Sverige har dragit startnummer sex av åtta startande lag.