Dressyr
29 mars 10:44

SWB-valack åter i Danmark – ska säljas

Till saluHilus MHB såldes till Annabella Pidgley från Helgstrand Dressage – men nu är hästen åter i Danmark.

SWB-valack åter i Danmark – ska säljas
Hilus Mhb med Mikaela Alderin Danielsson Foto: Kim C Lundin

Hilus MHB (val f -12, e Johnson-Don Primero, uppf Madeleine Karlsson & Fredric Spång, Modern Horse Breeding) har ägts av Annabella Pidgley, men nu är han åter hos Helgstrand Dressage i Danmark. Det rapporterar Eurodressage.

Hästen tävlades som ung i Sverige av Mikaela Alderin-Danielsson, och de deltog i unghäst-VM 2017 och tog brons bland femåringarna i unghästchampionatet i Sverige samma år. Ekipaget deltog också vid unghäst-VM 2018.

Hästens uppfödare skickade därefter Hilus till Helgstrand Dressage för försäljning. Cathrine Laudrup-Dufour sattes att träna honom, och hon rekommenderade Hilus till sin elev Annabella Pidgley. Den unga ryttaren tävlade hästen nationellt, men han reds senare av Charlotte Dujardin och ekipaget vann den brittiska titeln Prix St Georges Champion år 2022.

Nu är Hilus åter i Danmark, och ska säljas. Under tiden tränas han av Eric Guardia Martinez. Ekipaget tog en tredjeplats i Intermediaire II i Aarhus i helgen.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden