Körning
14 juli 2020 09:02
Ridsportplus

Taggade ekipage möttes i Revinge

TävlingsstartCamilla Lind med Bianca, Cecilia Qvarnström med Chablis, Rebecca Kristiansen med Lady Lexington. Det saknades inte tuffa kuskar och ännu tuffare hästar när det äntligen var dags för körtävling ”på riktigt”. Drygt 50 taggade ekipage möttes i skånska Revinge.

Taggade ekipage möttes i Revinge
Cecilia Qvarnström och Chablis på väg ner i vattenhindret på Revinge. Groom är Magnus Kronberg. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Arrangör var Dalby Ryttarförening som verkligen gav järnet och som lyckades skapa en riktigt fin tävling, trots alla coronaregler. Klasser från lätt B till medelsvår, härligt många ungdomar i startlistorna och så kryddat med en helt gäng rutinerade.

Camilla Lind är en kusk som varit med ett bra tag nu i toppskiktet. I Revinge körde hon nerviga stoet Bianca (e Patijn). Inte helt lätt att samarbeta med, men nu verkar många polletter ha trillat ner. Denna snygga häst, ägd av Anette Jönsson, gick strålande genom alla tre momenten, vann dressyren, tvåa i precisionen och seger i maraton som avlutade denna tvådagarstävling.

2.camilla
Vilken fantastisk tävlingshelg de hade – kusken Camilla Lind, hästen Bianca och groomen Henrik Mortensen. Seger i medelsvår klass. Foto: Eva Österlund

En mycket välförtjänt seger för Camilla, Bianca och groomen Henrik Mortensen. Det har inte varit en helt enkel resa så här långt. Spännande att se hur det går i framtiden – ett superekipage.

Framgång för Johan Herner

Tvåa i den medelsvåra hästklassen blev Johan Herner med Abkaers Stuntman, till vardags kallad ”Kjelle” och härligt hanterad av erfarne Johan, inte minst i precisionskörningen som de vann.

3. Johan Och Kjelle
Johan Herner och fina ”Kjelle”, det vill säga Abkaers Stuntman, var tvåa i medelsvår klass. Foto: Eva Österlund

Inte dagens enda framgång för Johan för övrigt. I den medelsvåra ponnyklassen dök han upp med fina Störtebekers Big Cracker, welsh efter Best Boy och ägd av Ingela Ekelund. Som följde ponnyn hela vägen genom maraton på cykel fram till segern i klassen. Vilken start på ett spännande samarbete.

4. Johan Och Ponny
Läckra welshen Störtebekers Big Cracker kördes i Revinge av Johan Herner så bra att de vann den medelsvåra ponnyklassen. Ägare till ponnyn är Ingela Ekelund. Foto: Eva Österlund

Fyrspannskusken Fredrik Persson var också på plats i Revinge för att testa sina nya hästar. American dutch harness horse handlar det om, och de kommer från Amish-folket i USA. Nu bor de i Skåne och är en del av Fredriks nysatsning. Den här gången körde han dem i par och många var nyfikna och ville se de nya hästarna.

När Fredrik inte körde sina parekipage följde han dottern Victoria som med ponnyn Calle vann den medelsvåra klassen och med Sanna Manfredsson och Dorthealysts Tristan tätt i hälarna.

6. Victoria
Victoria Persson och Calle öste på i den medelsvåra klassen och lyckades så bra att de vann totalt. Groomar gör mamma Helena. Foto: Eva Österlund

Lätta klasser lockade

I de lätta klasserna var det många intressant ekipage. Inte minst Cecilia Qvarnström och Chablis som numera fått tilltalsnamnet ”Svarta Faran”.  Ännu en temperamentsfull hästdam som med Cecilia vid tömmarna säkert kan gå väldigt långt. I Revinge blev de tvåa efter Jonathan Bengtsson och Wanadoo.

5.natalie
Natalie och mamma Boel Hellberg jobbade båda med tävlingen men hann också vara med och köra. Här Natalie och ponnyn Sibelle i vattenhindret. Foto: Eva Österlund

Från klassen lokal lätt A kan också konstateras att Johanna Nilsson är tillbaka i sportkörningen igen. Två ponnyer på startlistan, Stackarps Jagger och Stackarps Jalisco. De blev etta och trea – klart godkänd comeback.

7. Ebbe
Ebbe och Agneta Toresson kom till Revinge med fina Its Ook Schitterend, till vardags kallad Snyggo. Och det kan man ju förstå. Ekipaget blev trea i medelsvår klass. Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden