Fälttävlan
18 november 16:01
Ridsportplus

Uteblivna premier skylls på slarv

MissI samband med Strömsholmsdagarna i juni reds internationell fälttävlan på anläggningen, med en trestjärnig klass som tävlingarnas höjdpunkt. Anna Nilsson vann högsta klassen, men några prispengar har inte setts till - trots att ryttarna efterfrågat det i flera månader.

Uteblivna premier skylls på slarv
Anna Nilsson och Candy Girl på väg mot segern i trestjärnig klass på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Anna Nilsson vann den trestjärniga klassen på Strömsholm med Candy Girl, en seger som gav 5 000 kronor. De åtta bästa, och lika många i den tvåstjärniga klassen, hade rätt till premier, men några pengar har ryttarna inte fått. Efter att ha varit i kontakt med arrangören utan framgång gick nu ryttarna ihop och kontaktade även media för att få sina prispengar.

– Jag har fått föra ryttarnas talan och vi skickade det här brevet (se nedan) nu då vi fick nog, berättar Anna Nilsson.

Under onsdagen tog Jonas Johnson, verksamhetschef på Strömsholm och projektledare för tävlingarna, kontakt med Anna Nilsson.

– Vi har egentligen inte fått någon klar anledning till varför det har blivit så här, men Jonas bad om ursäkt. Det känns märkligt att det inte har hänt något när flera ryttare har tryckt på från olika håll, utan att det ska behöva gå så här långt.

– Vi är absolut tacksamma att det blev en tävling överhuvudtaget, under de omständigheter som varit – själva arrangemanget var det inget fel på. Men åtar man sig att anordna en tävling så har arrangören också ett åtagande att betala ut prispengar. Det är det vi tycker är väldigt tråkigt, säger hon.

”Administrativt slarv”

När Ridsport når Jonas Johnson berättar han att han har lovat att lösa utbetalningen under torsdagen.

– Utbetalning av prispengar sker inte på det vanliga sättet via TDB när det är internationella tävlingar, som det gör på nationella tävlingar. Det borde ha skett direkt efter tävlingarna och borde fungera på ett bra sätt, men det har det inte gjort här. Det ansvaret ligger på mig, det är administrativt slarv – jag kan inte ursäkta det på något annat sätt. Utbetalningarna är på gång så vi håller på att lösa det nu.

Brevet som skickades ut från de berörda ryttarna tidigare i veckan:

Brev1
Brevet som skickades till tävlingsarrangören.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden