Avelsnyheter
11 augusti 2012 17:51

Välskötta russhingstar

Ņrets sista samlade generalmönstring av russhingstar gav bland annat två nya A-hingstar, när både Marlon S och Ursus kunde tilldelas höjd avelsvärdesklass.

Välskötta russhingstar
Ursus är en av hingstarna som fick höjd avelsvärdesklass.

Svenska Russavelsföreningen har i sitt regelverk att de godkända hingstarna, med några undantag, ska generalmönstras var femte år. Tidigare i sommar har det varit mönstring i Sparreholm och på Gotland och lördagen den 11 augusti visades ett 50-tal hingstar i Vetlanda för Morgan Johnsson och Annika Melin som var dagens nämnd.

Två hingstar kunde höjas till A och det var också trevligt att de vann var sin klass. Marlon S (e Lon-Herman, uppf Kurt Graaf, ägare Christer Johansson, Långasjö) är den yngre av dem och han tilldelades 44 p exteriört, fördelat på 99899.

I klassen för de 17-åriga och äldre hingstarna, sattes Ursus (e Major G-Karens G) främst med 99898=43 p. Ägare och uppuppfödare är hans ständiga visare Jennie Larsson, Björketorp.

Klassvinnare i de övriga klasserna var Theodor (e Taktik G-Effekt, uppf och ägare Barbro Andersson, Falköping) som tilldelades 109898=44 p och Fanér (Major G-Heron), från Stuteri KL, det vill säga Larssons i Björketorp, med 109889, även det 44 p.

I morgon är det riksutställning för russ på samma ställe, och då har klassvinnande hingstar chans att vara med och tävla om BIS-vinsten.

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar