Foto: Roland Thunholm

UPPROP: Ridsport är friskvård

Kommentar  Hockey, curling och örtbad är okej, men ridning är inte friskvård enligt nuvarande skatteregler. Nu startar Ridsport en namninsamling för att ridning ska räknas som friskvård.

I dag kan anställda i Sverige få friskvårdsbidrag för att spela hockey, gå på gym, curla eller bada örtbad, men inte för att rida.

Redan för nio år sedan sade riksdagen förvisso ja till att göra ridning avdragsgill som friskvård, men beslutet skickades aldrig till skatteverket och reglerna ändrades inte.
Inför valet 2014 sa alla partier utom vänsterpartiet ja till ridsport som friskvård. Den sittande regeringen har utlovat en beredning under denna mandatperiod men frågan tycks ha fastnat på vägen ännu en gång.

Tiina Fors, rättslig expert på skatteverket säger till Ridsport att skatteverket och finansdepartementet har haft många kontakter angående ridsport som friskvård genom åren.
– Men vi har aldrig fått uppdraget att ta itu med frågan, säger hon.

Nu ser vi gemensamt till att lyfta upp frågan på bordet igen, eller hur?
I dag startar Ridsports upprop för att ridning äntligen ska godkännas som avdragsgill friskvård. Skriv under vår namninsamling du med, så ska vi se till att den lämnas över till folkhälsominister Gabriel Wikström.

Observera att du måste bekräfta din signatur via det mejl som landar i din mejlkorg sedan du skrivit under, annars räknas inte underskriften som giltig.

Läs mer om turerna kring friskvårdsbidraget som kom av sig i senaste numret av Ridsport, nr 4-2017.