Hoppning, Ponny
4 december 2018 09:43

Ellen och Ellen totalsegrare i Baltic Cup 2018

TotalvinnareI helgen satte årets Baltic Cup punkt. Den slutliga tabellen visar att det blev två svenska totalsegrar genom två gånger Ellen, med efternamnen Hammarström och Johansson.

Ellen Hammarström och Eller Johansson, här fotade på Tullohea Minnie och Curra Clover Flight vid SM, tog varsin totalseger i Baltic Cup. Foto: Roland Thunholm

Ridsport berättade redan i söndags om de fina svenska framgångarna vid finalen av Baltic Cup för ponnyryttare, children och juniorer (läs mer om det här). Den internationella cupen har ridits på fem platser i Norden under året och den slutliga tabellen för år 2018 visar att två av totalvinsterna i GP-serien Equality Line Trophy gick till Sverige.

I kategori B tog förra årets totaltvåa Ellen Hammarström en säker seger. Ellen dominerade cupen under 2018 och tog inte mindre än fyra segrar. Hon vann även final-GP:n med Tullohea Minnie. Ytterligare ett gäng svenskar placerade sig fint i kategori B:s total. På plats fyra, fem och sex landade Emma Pettersson, Clara Hermelin och Linn Arvidsson.

Ellen Johansson toppade för children

I childrens totaltabell blev det svensk seger genom 2017 års svenska childrenmästare  Ellen Johansson, som tog hem GP:n i kvalet i Norge. Det var relativt tight i tabellen in på sluttampen och Ellen Johanssons avslutande placering i finalen med Curra Clover Flight gav hennes poäng nog att bli totalsegrare. Ytterligare tre svenskar red in på topp-10 i childrens totaltabell: Bella Lidgren, Ebba Danielsson och Lilly Johansson på plats sju, åtta respektive tio.

Bland juniorerna var Beata Hermelin, som fortfarande är i childrenålder, bästa svensk. Hon slutade på en total plats fyra. Hanna Aldin blev total sjua för året.

Ebbasmithstownrt2
Ebba Danielsson, hör fotad på Friends i lördags, blev trea i kategori C. Foto: Roland Thunholm

Ebba på bronsplats

Ebba Danielsson landade på total bronsplats i Baltic Cup kategori C, trots att hon missade finalen för att rida Prins-finalen på Friends där hon blev trea. Ida Selin blev sjua i kategori C och Cornelia Wallenborg blev nia. I kategori D var Lilly Landgren bästa svensk på plats tio i sluttabellen.