Blogg
7 mars 2014 09:05

Inte bara hästar (fast nästan)

För första gången på ungefär 10 år tog jag semester i mer än en dag utan (egna) hästar. Och vart gick resan? Jo, till en tävling i Portugal, väldigt fantasifullt.

Vi har varit där och tävlat tre år i rad, och känner oss litet som en del av familjen Lupi, som driver Barocca d’Alva utanför Lissabon. Jag, Camilla från Stockholm, Martina från Finland och Althea, som bor i England men rider för Holland, drog ner över helgen, då ingen av oss hade möjlighet att tävla där i år. Vi hyrde en husbil som vi alla kunde bo i, och parkerade den på gården. Vi knatade mest fram och tillbaka mellan bodegan och tävlingsbanan, där vi stod för många interna expertkommentarer, vilket man ju är bra på från marken. Dagen efter tävlingen var det karneval, som vi givetvis stannade på. Barocca är känt, förutom för kork-produktion, främst för tjurfäktning. Inte min favoritgrej, men jag klädde ut mig till tjurfäktare i alla fall.

Nu är batterierna laddade inför sista träningsveckorna inför säsongen, som startar i Luhmühlen i början av april. Väl hemma körde vi till Tågarp för årets andra terrängträning. Bernie och Sloppy fick åka med. Bernie gjorde sin första terrängrunda, och var ovanligt cool faktiskt. Nu i helgen kommer några av de tysk-baserade svenskarna hit för gemensam hoppning bl a på Hagahill.

Tyvärr har min ena dressyrtävling blivit inställd, så jag hoppas komma iväg på någon annan. Sist blev det en placering och en litet sämre start poängmässigt. Dock nöjd ridmässigt med båda klasserna, bara något missförstånd som kostade onödiga poäng. Helena klurar som vanligt på nya upplägg på träningen, för att minska risken för liknande fel, och framförallt för att förbättra uppvisningstekniken i traven, som ofta blir för mesig på tävling, även om det mesta är korrekt. Jag känner mig otroligt tacksam att ha en tränare som engagerar sig så mycket i oss, och som alltid kommer med reflektioner och tänker till både före och efter träningarna.

Innan vi åkte till Portugal var jag och hämtade ett par tyglar som jag gillar (släta gummityglar) och fick syn på en ny tygel som verkar smart för de som använder delta eller dubbla tyglar. Ett inbyggt, ställbart delta. Dyon är tillverkare, så denna får bli veckans tips.

Nu ska vi njuta av våren som kommit till Skåne , hej svejs.

/Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden