Fälttävlan
17 november 2019 19:05

Anna Freskgård vann i Frankrike

InternationelltAnna Freskgård vann en fyrstjärning tävling i Frankrike i dag med Fly Away V/d Ranch. Med Techno kom Anna Freskgård fyra i samma tävling. "Jag behövde verkligen det här", säger en överlycklig ryttare per telefon.

Anna Freskgård vann i Frankrike
Anna Freskård och Techno i startfållan. Foto: Lisa Lidbeck

Anna Freskgård, fälttävlansryttare, har haft oflyt. Men i dag gav hon igen med stora mått på en fyrstjärnig tävling i Frankrike. Hon tog första platsen med Fly Away v/d n. Ranch (f. -05 e. Quidam’s Rubin u. Retina van de N.Ranch ue.Voltaire).
– Det var ett bra säsongsavslut och ett väldigt skönt kvitto. Jag har pausat från tävlande ett tag, jag kände att jag inte kunde göra honom rättvisa efter min skada. Jag behövde själv hitta motivation efter vad som hände efter säsongsavslutet, men nu har jag ett kvitto på att träningen gett resultat, säger Anna Freskgård.

Ritten blev dock en berg- och dalbana.

– Jag var stoppad nästan tio minuter eftersom en ryttare fallit illa. Men det gick vägen för ryttaren som föll och det kändes bra, säger Anna Freskgård.

Hur lyckas man fokusera när något sådant händer? 
– Där och då är man så inne i sin prestation att inget annat får komma åt en. Jag var mer upptagen med en diskussion med funktionärer så att tiden blev rätt tagen, så att det inte skulle bli på bekostnad av min tid.. Jag försökte koppla bort även om jag såg ambulansen stå där borta. Man har inget annat i huvudet än att göra en bra runda.

”Det här är vad jag är gjord för”

Nu väntar vintervila.
– Jag ska lägga min plan för nästa säsong. Jag behövde verkligen det här för min egen skull – nu vet jag att det är det här jag är gjord för, säger Anna Freskgård.
Med hästen Techno kom Anna Freskgård fyra i samma tävling.
– Techno har varit igång men det är bara hans fjärde fyrstjärniga start, han har inte så jättestor erfarenhet på den här nivån, säger Anna Freskgård.
Den andra svensken som tävlade i Frankrike, William Nilson Fryer, kom femma i en lång 2* med Brolötens Victoria P.

75226381_512304109324503_1212306368141197312_n
Glad vinnare. Anna Freskgård är lättad efter dagens framgångar. Foto: William Nilson Fryer

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden