Hoppning
8 mars 2020 17:19

Ännu en blågul seger i Herning

HerningDe svenska ryttarna fortsatte att hoppa hem rosetter i danska Herning under söndagen, även om Jens Fredricsons Grand Prix-seger på lördagen blev helgens höjdpunkt resultatmässigt. Erika Lickhammer van Helmond såg dock till att den svenska nationalsången spelades även under söndagen.

Ännu en blågul seger i Herning
Erika Lickhammer van Helmond och All I Got Is U toppade en 1,40-klass i Herning. Foto: Privat

Erika Lickhammer van Helmond såg till att inleda sin födelsedag på bästa sätt, när hon toppade söndagens första klass – en trestjärnig ackumulatorhoppning över 1,40-hinder, med All I Got is U (val -10, e Algot-Robin Z, uppf Ulrika Jacobs, äg Melin Equestrian AB). Valacken reds tidigare av Hannes Melin, som fortfarande står som ägare, men All I Got is U är nu hos Erika för att tävla på de större arenorna inför en framtida försäljning.

De har bara varit ett ekipage sedan januari i år, men resultaten har redan kommit.
– Vi har hittat knapparna otroligt bra på kort tid, Hannes har gjort ett kanonjobb så det har varit lätt för mig att ta över. Vi vann även en klass för två veckor sedan, berättar Erika Lickhammer van Helmond, som nu planerar att ta upp Algot, som valacken kallas, i klasserna när utomhussäsongen startar.

Flera svenska placeringar

Erika var även fyra i samma klass som hon vann, med Commissaire S. Rolf-Göran Bengtsson/Cassilano Jmen och Jens Fredricson/Cosmopolit knep en andra respektive femteplats, också det i en trestjärnig 1,40-klass. Rolf-Göran red även hem två placeringar i två olika 1,45-klasser, där han var nia med Clara Faut och åtta med Chap II.
Ungdomsryttaren Ingemar Hammarström hoppade hem en fin sjätteplats med Captain Sparrow i en 1,45.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden