Hoppning
11 juli 2020 19:46
Ridsportplus

Återvändaren Julia Hallberg vinnare i Skyrup

NationelltNär pandemin fick Holland att stänga ner helt och hållet lämnade Julia Hallberg tillfälligt sitt arbete som tävlingsryttare där och återvände hem till Sverige. I helgen vann hon Skyrup Country Club Ryttarförenings nationella 1,45-klass. "Jag har utvecklats jättemycket i Holland och längtar tillbaka hela tiden," säger den 19-åriga hoppryttaren.

Återvändaren Julia Hallberg vinnare i Skyrup
Julia Hallberg och hennes Clann Lux Imp Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Julia Hallberg och hennes Clann Lux Imp (ISH sto f 2008 e Lux Z-Master Imp, uppf Marie McManus, äg Stall Future Hope) gjorde sin andra tävling efter pandemiuppehållet under helgens meeting hos Skyrup Country Club Ryttarförenings.

Jag trivs verkligen där, det är så nära till allt och finns så mycket tävlingar att välja mellan. Julia Hallberg om livet i Holland.

Det räckte hela vägen till seger i huvudklassen, en tidshoppning över 1,45-hinder med 17 starter.
– Det känns jätteroligt att komma i gång igen och allting stämde. Det var en bra bana och underlaget höll jättebra trots allt regn, säger 19-åringen som har varit framgångsrik på hoppbanorna ända sedan ponnytiden.

För ett år sedan gick flyttlasset till Holland för arbete som tävlingsryttare hos Jenny Johansson.

Men när pandemin satte stopp för det mesta i landet återvände Julia Hallberg tillfälligt hem till mamma och pappa i skånska Höganäs.
– Jag har utvecklats jättemycket i Holland och längtar tillbaka hela tiden. Jag trivs verkligen där, det är så nära till allt och finns så mycket tävlingar att välja mellan, säger hon och berättar att hon är extra nöjd med att ha varit placerad på trestjärnig nivå..

”Det man älskar”

– Det har varit fantastiskt att få arbeta med hästar på heltid, att få göra det man älskar.

Hon har haft med sig sitt speciella sto Clann Lux Imp till Holland och utöver henne har hon haft tio hästar att rida.
– Att rida så många olika hästar har gjort mig säkrare som ryttare, fortsätter Julia Hallberg som planerar att åka tillbaka till Holland när den det går.
– Som tur är har jag jobbet kvar, säger hon.

Tillsammans med Clann Lux Imp har hon representerat Sverige på två JEM.
– Hon har ett stort hjärta och mycket åsikter. Hon vill gärna göra saker på sitt sätt och tycker inte så mycket om framhoppningar. Där får vi mest stå i ett hörn och vänta.

Fokuserad på banan

– Men inne på banan gör hon alltid sitt bästa. Jag har aldrig suttit på en sådan häst med ett sådant fokus i tävlingssituationen, säger Julia Hallberg.

Segern i helgens 1,45-klass kom efter att ekipaget stått för en av klassens fyra felfria rundor. Julia Hallbergs tid var ungefär en sekund snabbare än andraplacerade Sofia Farman Zettermans tid tillsammans med Bernadette M&C.

För Julia Hallberg väntar närmast tävlingar i Dagstorp, sedan blir det SM för unga ryttare i Falsterbo som gäller.

Fler EM-chanser

Men något EM blir det som bekant inte i år.
– Det är jättetråkigt att det inte blir något EM. Jag tycker synd om de som gör sitt sista år, men för mig kommer det ju fler chanser, säger Julia Hallberg.

Resultat, Skyrups 1,45-klass

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden