Hoppning
25 januari 2020 10:16

Best Boy hoppade fantastiskt i Amsterdam

VärldscupenHenrik von Eckermann och Stephanie Holmén är på plats i Amsterdam för att hoppa världscupen som lider mot sitt slut. Under fredagen värmde svenskarna upp med en 1,50-klass där Flip's Little Sparrow hade ett nedslag och Best Boy gjorde en superrunda med ett ynka tidsfel. Under lördagskvällen väntar en 1,60-klass för bägge ryttarna med många starka ryttare i startfältet.

Best Boy hoppade fantastiskt i Amsterdam
Henrik von Eckermann och Best Boy 2 visar storform i Amsterdam. Foto: Roland Thunholm

Två världscupomgångar återstår innan sista kvalet i Göteborg. I helgen rider Henrik von Eckermann och Stephanie Holmén kvalet i Amsterdam och värmde under fredagskvällen upp med en 1,50-klass.

Henrik von Eckermann gjorde en superrunda med Best Boy 2 som hoppade fantastiskt, men dessvärre fick ekipaget med sig ett tidsfel. Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow levererade också topphoppning, men rev allra sista hindret. Klassen vanns av Marcus EhningA la Carte NRW.

Bäste svensk i den aktuella världscupställningen är Peder Fredricson som ligger på plats 22 med 28 poäng. Henrik von Eckermann har 14 poäng och Douglas Lindelöw har 12 poäng. När tre världscupkval återstår leder Steve Guerdat med 80 poäng och belgaren Niels Bruynseels ligger på plats 18 med 30 poäng. I finalen i Las Vegas i april får de 18 bästa ekipagen rida.

Under lördagskvällen rider Henrik von Eckermann och Stephanie Holmén en 1,60-klass, Grand Prix of Amsterdam, med samma hästar och i startfältet märks bland andra Jeroen Dubbeldam som rider Rolf-Göran Bengtssons tidigare stjärna, Casall-sonen Oak Grove’s Carlyle. Klassen startar klockan 21.10 och sänds direkt på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

I söndagens världscupkval startar Stephanie Holmén som nummer 13 och Henrik von Eckermann har startnummer 36. Vilka hästar de ska rida är dock inte utsatt ännu.

Henrik von Eckermann har förutom Best Boy 2 även med sig Fancy Me och Peter Pan i Amsterdam. Stephanie Holmén har med sig Diero Lux N, och ekipaget har hittills lyckats bra med en nollrunda och en femteplats i fredagskvällens 1,40-hoppning.

Start- och resultatlista Grand Prix of Amsterdam

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden