Dressyr
7 september 2023 05:50

Det händer på EM i dressyr – torsdag

EM i dressyrTorsdagen på EM i dressyr innebär att den andra halvan av startfältet i lagtävlingen kommer äntra banan i Riesenbeck. Ridsport är på plats och rapporterar - här hittar du allt du behöver veta för att följa EM under torsdagen.

Det händer på EM i dressyr – torsdag
Patrik Kittel och Touchdown är sista svenska ekipage i lagtävlingen. Med starttid 16.33 är de näst sist i startfältet. Foto: Kim C Lundin

Med start kl 9.30 drar lagtävlingens andra dag igång. Bland de startande finns de två kvarvarande svenskarna – Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD som startar vid 12.33 samt Patrik Kittel och Touchdown, med starttid 16.33 på torsdagen.

Medaljceremonin i lagdressyren startar vid kl 17.

Under onsdagen startade Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj som första svensk. Ekipaget fick en ritt präglad av besvikelse för Johanna Due-Boje på 65.978 procent som resulterade i en svag start för Sverige. Malin Wahlkamp-Nilsson och Bergsjöholms Valbonne bjöd på en ritt med framtidshopp, tyvärr också med en del kostsamma missar. Procenten landade på 70.730 vilket just nu innebär en 15:e plats för ekipaget.

Leder lagtävlingen efter dag ett gör gör Storbritannien, följt av Tyskland och Danmark. Sverige ligger på en niondeplats.

Dags för lagtävling i paradressyr

Efter två dagar med individuella starter för pararyttarna blir torsdagen den första av två för lagtävlingen.

Under tisdagen och onsdagen startade paraekipagen individuellt. Genom Louise Etzner Jakobsson och Lena Malmström placerade sig Sverige på två fjärdeplatser – Louise i grad IV och Lena i grad V. I grad V startade även Lotta Wallin, vilket resulterade i en sjunde plats. Anita Johnsson satte internationellt personbästa i grad I, vilket räckte till en åttonde plats.

Startlistor och resultat
Arrangörens hemsida
FEI:s sida om EM i dressyr
Master list dressyr
FEI:s sida om EM i paradressyr
Master list paradressyr

SVT sänder med start från torsdag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden