Avelsnyheter
1 oktober 2023 05:50

Det händer på SWB Equestrian Weeks på söndagen

SWB Equestrian WeeksSWB Equestrian Weeks har kommit till sista dressyrdagen som bjuder på finaler för 5-och 7-åringarna samt Lövstaklasser för unga GP-hästar och U25. Här är allt du behöver veta för att hänga med under dagen.

Det händer på SWB Equestrian Weeks på söndagen
Vendela Eriksdotter Rubin och Bonafide startar i Lövsta-klassen för U25. Foto: Roland Thunholm

På söndagen avgörs det vilka som blir Breedersvinnare bland 5- och 7-åringarna. Dessutom blir det Lövsta-klasser för unga GP-hästar samt U25-ryttare. Lövsta Future Challenge för unga Grand Prix-hästar inleder dagen med nio startande vid klockan 08.00, därefter är det final i 7-årschampionatet med tio hästar i startfältet klockan 09.45.

Klockan 11.40 ska det avgöras vilken av de 15 startande hästarna som tar hem Breederssegern bland 5-åringarna. Därefter blir det Lövsta Future Challenge för U25-ryttare vid 14.20. Klassen bjuder på några av Sveriges bästa unga ryttare i det 17 ryttare stora startfältet.

Sist på dagen går finalen i SWB Riders Cup, som rids i Medelsvår B:1. SWB Riders Cup är en satsning för ryttare som tävlar på SWB-hästar som är åtta år och äldre.

Nytt för i år är en Breeders Lounge i lilla ridhuset, där intervjuer kommer att hållas med vinnare, uppfödare och hästägare i SWB:s studio.

Ridsport finns på plats och rapporterar under SWB Equestrian Weeks.

Startlistor på Equipe
Equisport sänder
Allt om SWB Equestrian Weeks

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden