Nyheter
27 juli 2021 19:00

Dujardin: ”Hjälm borde vara regel vid besiktning”

HuvudsakenDen brittiska dressyrryttaren Charlotte Dujardin var ensam om att bära hjälm vid dressyrhästarnas besiktning i Tokyo. En självklarhet säger hon själv.

Dujardin: ”Hjälm borde vara regel vid besiktning”
Charlotte Dujardin och Gio på fredagens hästbesiktning. Foto: FEI/Christophe Taniere

Charlotte Dujardin har hela sin karriär varit dressyrryttaren som förespråkat hjälm framför hatt.

Men det är inte bara i sadeln ryttaren sätter hjälm på sitt huvud. Hon bär den med självklarhet även vid veterinärbesiktning på tävlingar, Tokyo med hennes lille Gio vid sin sida är inget undantag.

I en längre intervju med sajten The Chronicle of the Horse berättar hon varför.

– Jag tycker personligen att det borde vara en regel. Du ser alla dessa galna hingstar, jag ser alla dessa galna hästar. Det är så farligt, säger hon.

Hjälmfrågan vid besiktning är en ickefråga för Dujardin, men hon berättar om en händelse på OS I Rio 2016, som verkligen satte sina spår.

-Jag var i Rio när Cosmo flög i luften och slog sin hästskötare i huvudet, och jag kommer minnas det ljudet tills den dag jag dör. Jag tror att du har en chans i livet, varför inte då sätta en hjälm på huvudet? Det kan förstöra din stil, och ditt hår och vad som helst, men för mig handlar det mer om min säkerhet, säger Charlotte Dujardin som också postat ett inlägg på Instagram om sitt ställningstagande.

Där skriver hon kort och koncist, ”Ett huvud, ett liv”.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Charlotte Dujardin (@charlotte_dujardincbe)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden