Sport
20 juni 2020 12:27

Europeiska Ridsportförbundet vill ha EM 2021

MästerskapDet Europeiska Ridsportförbundet, EEF, har tagit upp kampen för att EM i hoppning ska hållas nästa år, trots att OS är planerat då. I en skrivelse till FEI radas argument för mästerskapet upp.

Europeiska Ridsportförbundet vill ha EM 2021
Martin Fuchs i sitt ärevarv på Clooney vid EM i Rotterdam 2019. Foto: Roland Thunholm.

”EEF:s styrelse beslutade vid sitt möte den 16 juni att lyfta möjligheten att ett EM i hoppning hålls samma år som ett OS, beaktat vikten av EM i hoppning för ridsporten i Europa.” 

Detta är en del av innehållet i skrivelsen från EEF:s arbetsgrupp för hoppning som är skickad till de nationella, europeiska förbunden samt Internationella Ridsportförbundet, FEI. Sveriges förbundskapten i hoppning, Henrik Ankarcrona, är en av dem som har undertecknat det i sin egenskap av styrelseledamot.

Det är FEI som har beslutat att EM i de olympiska grenarna inte ska bli av nästa år.

EEF menar dock att EM kan genomföras samma år som ett OS under vissa förutsättningar. Ett av argumenten för detta är den osäkerhet som fortfarande gäller för OS i Tokyo.

EEF uppmanar nu FEI att ändra sitt beslut och göra det möjligt för tänkbara arrangörer att anmäla sitt intresse.

Här kan du läsa hela skrivelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden