Hoppning
7 juli 2020 13:22
Ridsportplus

Evelina Tovek: ”Fantastiskt att ha en person med så mycket erfarenhet i stallet”

Nytt jobbOm tre veckor beger sig Malin Henlöv till Tyskland, när hon byter en svensk landslagsryttare mot en annan - efter tio år hos Peder Fredricson blir det nu Evelina Tovek som får Malin i stallet. "Jag vill ha ett lite lugnare liv", berättar Malin Henlöv.

Evelina Tovek: ”Fantastiskt att ha en person med så mycket erfarenhet i stallet”
Malin Henlöv lämnar Grevlunda - och favoriten Christian K - för nya äventyr i Tyskland. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Evelina Tovek är strålande glad över förstärkningen i sitt team – Malin Henlöv har under tio år skött Peder Fredricsons topphästar på Grevlundagården.
– Jag är jätteglad att Malin väljer att komma hit, att ha en person med så mycket erfarenhet i stallet betyder jättemycket. Jag ser fram emot att jobba med henne, berättar Evelina Tovek.

I Evelinas stall finns sex tävlingshästar, som sköts av två hästskötare. Det var när tjejen som jobbar hemma i stallet valde att börja studera som öppningen kom.
– Ja, det blev egentligen ett perfekt läge när Malin hade kommit fram till att hon ville vara hemma lite mer.  Hon kommer att sköta allt i stallet – att ha en tjej som kan allting, rida och sköta och ta hand om allt här hemma, att ha någon med så mycket erfarenhet känns fantastiskt, konstaterar Evelina.

Nästa år väntar flytt

Evelina har sitt stall utanför Bonn, och nästa år väntar flytt till Holland till Henrik von Eckermann och hans sambo Janika Sprungers nya gård som byggs just nu.
– Det ser vi alla här väldigt mycket fram emot – att komma lite närmre allting, det ska bli jättekul.

Flytten och personalen hos Henrik von Eckermann är några av anledningarna till att Malin Henlöv nu lämnar Sverige och Grevlundagården – hon har de flesta av sina bästa vänner i Tyskland och Holland.
– Det var en del av beslutet, det är vänner som jag lärt känna framförallt på tävlingar. Tyskland är lite längre bort, men sedan när vi flyttar till det nya stället så har jag nästan alla mina kompisar där i området, berättar Malin Henlöv.

Naturligt beslut

Är du förvånad över ditt eget beslut att sluta som tävlingsgroom och resa världen runt?
– Nej egentligen inte, man kan inte vara någonstans för evigt. Nu när vi har varit hemma så kändes det väldigt skönt – jag var inte alls särskilt sugen på att tävlingarna skulle komma igång. Så det kom ganska naturligt och jag hade haft det lite på känn, jag hade redan börjat trappa ner lite grann. För två år sedan tog vi beslutet att ta in en hästskötare till så det var ingen jätteöverraskning.

Nu ser Malin fram emot att spendera tiden utomlands, och att testa något nytt.
– Det ska bli spännande, nu har jag varit hos Peder så länge. Det ska bli skönt att vara hemma, även om jag säkert kommer att göra någon tävling någon gång ibland om hennes andra hästskötare inte vill åka.

Favoriten Christian K blir svår att lämna, men det nya livet kommer att se lite annorlunda ut.
– Jag slutar inte för att jag inte trivs, det är mer att jag vill ha ett lite lugnare liv. Jag kommer att sakna Grevlunda och Peder såklart, men någon gång ska man göra något annat också.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden