Dressyr
27 maj 2022 19:43
Ridsportplus

Femstjärnig GP-seger för VM-hoppet – så är planen fram till Herning

InternationelltVM-aktuella Therese Nilshagen och Dante Weltino Old slog till med en seger i fredagens femstjärniga Grand Prix i tyska München-Reim. I den här intervjun berättar ryttaren om sin tävlingsplan fram till VM i danska Herning i mitten av augusti.

Femstjärnig GP-seger för VM-hoppet – så är planen fram till Herning
Therese Nilshagen och Dante Weltino Old. Bilden är från ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD (OLBG hingst f 2007 e Danone I-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls, äg Dressurpferde Leistungszentrum & Therese Nilshagen) visade att VM-formen är på gång när ekipaget vann den femstjärniga GP-klassen i tyska München-Reim på fredagen. Och detta trots att den godkände hingsten var lite spänd i början av programmet.

Det är bra att mäta sig med de bästa inför ett mästerskap. Therese Nilshagen.

– På väg upp från framridningen till banan mötte vi en parad med massa ponnyer och åsnor. Och då blev han lite spänd. Men det blev bättre och bättre ju längre in i programmet vi kom och jag är glad att han ändå lyssnade på mig, trots att han var lite spänd. Galopptouren satte vi säkert och det är jag extra nöjd med, säger Therese Nilshagen.

Hon har varit en stadig medlem i tillsammans med ”Dante” i den svenska truppen de senaste mästerskapen, bland annat när Sverige har tagit lagbrons både 2017 och 2019.

”Speglar ritten”

Ekipaget vann den 14 ekipage stora klassen med 75,26 procent.
– Den poängen får jag vara nöjd med när det var som det var där i början. Poängen speglar ritten,  säger Therese Nilshagen.

 

Hon och Dante Weltino är högaktuella för VM i danska Herning i mitten av augusti. Planen, som den ser ut nu, är att nästa tävling blir stortävlingarna i tyska Aachen i månadsskiftet juni/juli.

”En lös plan”

– Det är en lös plan som kan ändra sig, men jag tycker om att rida i Aachen, det är en bra tävling och alla de bästa är där. Det är bra att mäta sig med de bästa inför ett mästerskap, säger Therese Nilshagen som gärna vill ha fyra, fem veckor mellan tävlingarna för Dante Weltino.
– Det är en rytm som passar bra för honom, då får han lite återhämtning efter en tävling och sedan börjar vi jobba upp oss mot nästa. Det är något jag har märkt fungerar bra på honom nu efter alla år.

Tinne Vilhelmson Silfvén på plats

Tysklands Benjamin Werndl blev tvåa tillsammans med Daily Mirror 9 i fredagens Grand Prix. Ekipaget fick 74,26 procent. Tinne Vilhelmson Silfvén red Devanto till en plats utanför placering, nummer 8, med 70,89 procent. Tidigare under dagen var hon femma i en trestjärnig Grand Prix Special med Esperance efter att ha fått 70,36 procent.

Tävlingarna i München-Reim fortsätter för Therese Nilshagens del med Grand Prix Special i morgon, lördag.

Resultat, Grand Prix

Resultat, Grand Prix Special

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden