Fälttävlan, Ridsport Play
23 september 2021 20:29
Ridsportplus

Flera hästar evakuerade efter stormig inledning på NM

MästerskapNordiska Baltiska mästerskapet fick en stormig inledning på torsdagen när ett av tältstallen på Hermanstorps Kör- och Ridklubbs tävlingsplats blåste omkull. "Vi har evakuerat alla berörda hästar," säger Renée Mohlkert, tävlingens pressansvariga. I artikeln finns en film på förödelsen.

Flera hästar evakuerade efter stormig inledning på NM
Det var på torsdagens eftermiddat som ett av tältstallen blåste omkull på NM, där Frida Andersen är en av ryttarna. Foto: Privat/Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I morgon, fredag, börjar Nordiska Baltiska mästerskapet i fälttävlan hos Hermanstorps Kör- och Ridklubb med ungefär 130 ekipage från fem länder på plats.

Ingen häst eller människa har kommit till skada. Renée Mohlkert.

Men det blev en del dramatik redan under torsdagen, då ett av tältstallen till de tävlande hästarna välte i blåsten.
– Det har blåst mycket, så stallet blåste omkull, välte helt. Vi hade gjort extra förankringar men det hjälpte inte, säger Renée Mohlkert, tävlingens pressansvariga.

Det fanns inga hästar i stallet när det välte då det hände vid den tiden när ekipagen kunde vistas på dressyrbanorna en stund.

– Ingen häst eller människa har kommit till skada, ingen häst kom heller lös eller så, fortsätter Renée Mohlkert,

Utrustning i stallet

Däremot hade en del ryttare utrustning i det aktuella stallet, denna har arrangören hjälpt till att ta fram under kvällen.
– Vi har evakuerat alla berörda hästar, de har stallats upp i olika stall i närheten. Alla har hjälpts åt, säger Renée Mohlkert som räknar med att tävlingen startar som planerat på fredag morgon trots missödet.

Det är ekipage från Norge, Finland, Danmark, Estland och Sverige som gör upp om mästerskapstitlarna både i lag och individuellt.

Se film på det rasade tältstallet nedan.

Under fredagen är det dressyr, på lördagen gör ponnyerna sin dressyr och så är det banhoppning. Mästerskapet avslutas med terrängprovet på söndag.

Start- och resultatlistor 

Equisport sänder 25 och 26 september

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden