Sverige
6 april 2020 12:45

Flyinge och Strömsholm permitterar

CoronakrisenInställda tävlingar och avbokade evenemang gör att framför allt Ridskolan Strömsholm måste se över personalstyrkan. − Vi har korttidspermitterat ett antal personer, säger vd Christina Rosell.

Flyinge och Strömsholm permitterar
Flyinges och Strömsholms vd Christina Rosell säger att anläggningarna gör stora förluster under coronakrisen. Arkivbild: Strömsholm

Gymnasieeleverna får undervisning på distans, och kortkurser, föreläsningar och tävlingar har ställts in. Kvar på Strömsholm och Flyinge finns bara vuxeneleverna.
− Vi har viss undervisning på anläggningarna, i mindre grupper, säger Christina Rosell, vd för Flyinge och Strömsholm.
− Tack vare vuxeneleverna kan vi också hålla igång hästarna, fortsätter hon.

Men listan på inställda evenemang blir längre hela tiden. Strömsholmsdagarna genomförs bara till en liten del, som det ser ut nu, externa kurser är avbokade och rummen i gästhemmet Thottska villan står tomma.
− Vi hade nästan dagliga bokningar i Knytpunkten på Strömsholm, som nu är avbokade, säger Christina Rosell.

Som en följd av detta har fem anställda knutna till anläggningen på Strömsholm och Knytpunkten korttidspermitterats. Detsamma gäller de fyra anställda på anläggningarnas elevhem.

− Vi tar hjälp av de statliga stödpaket som finns, men det är mycket intäkter som går förlorade just nu. Hur mycket vi förlorar kan jag inte säga, men vi håller på att räkna på detta just nu, och vi har dagliga avstämningar i ledningsgruppen, säger Christina Rosell.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden