Nyheter
6 april 2020 07:33

Jana Wannius: ”Första dagarna i juni måste vi veta hur det ser ut”

DeadlineFalsterbo Horse Show fortsätter med tävlingsförberedelserna inför hästvärldens årliga folkfest den 4-12 juli. Men snart måste det definitiva beslutet fattas om huruvida den stora publikdragaren går att genomföra som vanligt med hänsyn till coronaläget.

Jana Wannius: ”Första dagarna i juni måste vi veta hur det ser ut”
Svenska stjärnor högst upp på pallen i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

Falsterbo Horse Show har vid flera tillfällen annonserat att förberedelserna fortgår mot att hålla tävlingarna i början av juli. Nyligen flaggade tävlingsgeneralen Jan-Olof ”Jana” Wannius dock för att kvalreglerna kommer att anpassas med hänsyn till det rådande tävlingsstoppet.

2019 var ett rekordår med 60 000 besökare och 2020 har visat potential att bli ännu bättre. Turistekonomiskt har Region Skåne räknat ut att showen bidrar med 107 miljoner kronor till regionen. Tävlingsorganisationen är medveten om att coronakrisen kan sätta käppar i hjulet för allt, men jobbar tills vidare på. Det rapporterar Kvällsposten.
– Vi tar inget annat beslut förrän vi är tvingade att göra det, antingen av myndigheterna eller för att vi ser att tiden är för kort för att kunna arrangera tävlingarna. Första dagarna i juni måste vi veta hur det ser ut, säger Jana Wannius.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden