Nyheter
8 april 2020 12:02

Stockholm ställer in LGCT och GCL

InställdFörra året var första gången som prestigefyllda Longines Global Champions Tour och Global Champions League gick av stapeln i Stockholm. Då med svenska stjärnryttare i topp. I år skulle tävlingen ha ägt rum den 12-14 juni på Stockholm Stadion men den ställs nu in med anledning av coronaviruset.

Stockholm ställer in LGCT och GCL
Peder Fredricson tar emot publikens jubel på Stockholm Stadion förra året. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Förra året blev det en nervkittlande duell mellan Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson i den stora klassen på Stockholm Stadion, där Peder och H&M All In gick ut som segrare. Många hade sett fram emot att återigen se världseliten mötas på den anrika arenan i mitten av juni, men så blir det dessvärre inte.

Arrangören meddelar nu att Stockholm Horse Week med Longines Global Champions Tour och lagtävlingen Global Champions League den 12-14 juni ”skjuts upp” på grund av den rådande coronasituationen.

Säsongen för touren sträckte sig ursprungligen över totalt 18 tävlingsplatser med final i Prag den 19-22 november. Efter säsongspremiären i Doha den 5-7 mars har de efterföljande deltävlingarna i Mexico City, Miami Beach, Shanghai och Madrid samt nu alltså även den nionde deltävlingen i Stockholm ställts in.

Arrangören tar nu i stället sikte på att anordna tävlingen 2021. De som köpt biljetter till årets upplaga kommer att kontaktas angående återbetalning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden