Hoppning
20 maj 2020 09:12

Fredrik Jönsson: ”Man mäter sig inte när man inte tävlar”

HästsnackHoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona träffar under veckan flera av landslagsryttarna i olika grenar, i en talkshow på Instagram. Först ut var Fredrik Jönsson - här kan du se sändningen.

Fredrik Jönsson: ”Man mäter sig inte när man inte tävlar”
Fredrik Jönsson och Henrik Ankarcrona, här tillsammans med Peder Fredricson, tar ett snack i talkshowen "Säker med häst". Foto: Lottapictures/SvRF

Hoppryttaren Fredrik Jönsson svarade på tittarna och kaptenens frågor, bland annat om hur läget är hemma på gården nu i coronatider.
– Det går ingen nöd på oss här hemma, vi är alla friska. När det gäller träningen så är nog faktiskt kvalitén nästan bättre nu, när man är hemma och kan lägga mer tid på varje häst.

En nackdel med att inte komma ut på tävling är dock att det kan vara svårt att veta om man är på rätt väg i sin träning.
– Man mäter sig inte när man inte tävlar – helt plötsligt tror man att det man gör är väldigt bra, konstaterar Fredrik Jönsson.

Fördel att vara fälttävlansryttare

Fredrik Jönsson red länge fälttävlan på hög nivå innan han bytte gren, något han ser som en fördel idag.
– Jag tror man kanske vågar galoppera mer när man ridit fälttävlan, och hur man lägger upp strategier för träning och tävling. Det blir en mer allsidig träning, något alla borde ta till sig.

Han håller även igång med egen träning nu under tävlingsstoppet, då han tränar med personlig tränare. Han tipsar också om att se över sitt system med hästarna nu under pausen, att reflektera över vad man kanske kan göra bättre – oavsett vilken nivå man rider på.

Ikväll onsdag gästas Henrik Ankarcrona av fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt. Talkshowen sänds på Ridsportförbundets Instagram klockan 18.00.

Här kan du se hela tisdagens sändning:

Visa det här inlägget på Instagram

 

@folksam

Ett inlägg delat av Svenska Ridsportförbundet (@svenska_ridsportforbundet)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden