Ridsport Play
13 oktober 2021 15:34

Kolla klippet: Kungen möter drottningen

ToppmöteFEI TV ordnade ett möte mellan två av världens bästa hopphästar och deras hästskötare. Vad säger King Edwards och Killer Queens hästskötare om sina skyddslingar och deras framgångar? Se det härliga klippet där "kungen" möter "drottningen" här.

Kolla klippet: Kungen möter drottningen
King Edward och Killer Queen. Foto: Screenshot

Finska Tiia Karhu är hästskötare åt King Edward och en del av framgångssagan där Henrik von Eckermann tog OS-guld i lag för Sverige. King Edward blev historisk som en av de ytterst få hästar som inte varit i en enda bom genom hela OS – och nyligen utsågs han till världens bästa hopphäst. Killer Queen och Daniel Deusser, som i förra veckan petades från toppen av världsrankningen av Peder Fredricson, hade ett mindre lyckosamt OS. Duon tog dock igen fadäsen genom att nyligen vinna prestigefyllda Aachen Grand Prix. Något som säkerligen gjorde Killer Queens hästskötare Sean Lynch väldigt stolt.

FEI TV kom på den lysande idén att ordna ett ”toppmöte” mellan de båda superhästarna och deras hästskötare för att höra hur det känns bakom kulisserna. Är King Edward en kung även utanför arenan? Hur är han i stallet? Lever Killer Queen upp till sitt namn? Vad betyder hästarna för dem som lever nära dem varje dag? Få svaren i Instagramklippet här under.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FEI Jumping (@fei_jumping_)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden