Hoppning
8 juli 2018 16:06

Ledarna bakom SM-guldet: ”Håller ryttarna goa och glada”

FalsterboKatarina Jönsson och Gitte Lindskog har varit lagledare för Österlens Ridklubb sedan division I-tiden. Nu har duon lett sitt lag till SM-guld. "Vi har himla roligt," säger Gitte Lindskog.

Ledarna bakom SM-guldet: ”Håller ryttarna goa och glada”
Katarina Jönsson och Gitte Lindskog varit lagledare för Österlens Ridklubb från början i division I och de senaste åren i elitserien. Foto: Annelie Frank

Österlens Ridklubb har varit med i finalen i lag-SM i fyra år. Men det är första gången laget tar medalj – och det blev ett guld.

Vi försöker jobba som ett team, även de som inte rider enskilda omgångar ska känna att de får vara med. Katarina Jönsson.

Lagledarna Katarina Jönsson och Gitte Lindskog har varit med från början när laget var med i division I. De står i solen vid framridningsbanan tillsammans med sitt lag och ser riktigt glada ut.
– Vi försöker jobba som ett team, även de som inte rider enskilda omgångar ska känna att de får vara med, säger Katarina Jönsson.
– Vi tar med- och motgångar tillsammans.

Österlen har ett starkt lag med professionella ryttare även när stjärnorna Peder Fredricson och Stephanie Holmén inte ingår i laget. Peder Fredricson har inte ridit någon omgång i år och Stephanie Holmén har ridit en omgång. Shane Carey har varit med alla årets omgångar inklusive finalen.

”Har lärt sig”
De första åren var det inte helt enkelt för lagledarna att hålla ordning på sitt lag.
– Men nu har de lärt sig. Förut kom de alltid i sista minuten men nu vet de att vi vill ha lite kontroll och tid på oss, säger Katarina Jönsson.

Lagledarna lägger sig inte i ryttarnas upplägg och träning.
– Det vet de bäst själva hur de ska göra, säger Gitte Lindskog.
– Vi försöker hålla dem goa och glada. Fixa lite kläder och middagar och så.

”Himla roligt”
Katarina Jönsson och Gitte Lindskog brukar vara nervösast i gänget när det är tävling på gång.
– Men vi har så himla roligt, säger Gitte Lindskog samtidigt som en av laget största supportrar, Lisen Bratt Fredricson kommer förbi och gratulerar.

Lagledarna har inte haft några problem med att motivera ryttarna att vara med i de olika omgångarna, några av dem rider division I också.

Hur ska ni fira guldet?
– Det vet vi inte än.

Bilder, intervjuer och fullständig rapport om medaljörerna kommer ca 16.30.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden