Krönika
24 januari 2022 14:27

Lena Sellman: ”Hurra, vi fyller år!”

LedareI år fyller tidningen Ridsport 50 år. Redaktionschef Lena Sellman tittar tillbaka på halvseklet där Ridsport genom åren har förändrats - men kärleken till hästen alltid varit en ledstjärna.

Lena Sellman: ”Hurra, vi fyller år!”
Lena Sellman är redaktionschef på Ridsport. Foto: Ridsport

Vi fyller 50 år! Det är stort. I 50 år har vi skrivit om sport och avel och allt däremellan. Tänk att ett tag skrev vi om alla raser som fanns representerade i Sverige och vi bevakade både voltige, galopp, island och western. Visst har vi förändrats genom åren och slimmat innehållskostymen, men kärleken till hästen har hela tiden varit vår ledstjärna.

Därför är det senaste numret lite annorlunda. Vi vill tacka hästen och lyfter en häst för varje år vi fyller. 50 hästar som på ett eller annat sätt gjort skillnad. (Jaja, det blev några fler, om man räknar noga. Men ju fler desto roligare!)

Visst har vi förändrats genom åren och slimmat innehållskostymen, men kärleken till hästen har hela tiden varit vår ledstjärna.

Wdscf0746
Jan Bohlin blev 83 år. Han grundade Ridsport tillsammans med Ole Olsen för 50 år sedan. Foto: Ulf Lonäs

Det sorgliga är att Ridsports grundare och ägare Jan Bohlin inte får vara med och fira med oss. Janne gick bort i början av december. Han blev 83 år och var fortfarande väldigt engagerad i sitt stora livsverk Ridsport, även om det börjat bli lite si och så med minnet på äldre dagar.

Janne hade varit så stolt i dag. Över tidningen, personalen och alla medarbetare som genom åren har bidragit till att göra Ridsport till vad den är. Det är vi också.

Vi är stolta över det Janne har gjort för sporten och aveln. Han vurmade för ungdomssporten och startade Ridsport Ponny Cup, som varit en plantskola för så många skickliga hoppryttare. Han initierade allsvenskan som betytt så mycket för tävlandet i Sverige. Han var också med och arrangerade den så kallade Vetlandadebatten, som blev en vändpunkt i svensk avel där prestation blev en betydelsefull ingrediens i avelsreceptet. Och inför varje nytt nummer av Ridsport kom han, så länge han jobbade kvar på redaktionen, alltid och ville se hur förstasidan skulle se ut. Det var inte alltid han var nöjd, det ska gudarna veta, och då fick vi göra om.

Janne hade en unik fingertoppskänsla och det har hjälpt Ridsport att bli framgångsrik. Det är klart att vi saknar honom här på redaktionen.

Och vi som jobbar med Ridsport vill tacka DIG! Utan dig och alla andra trogna läsare hade vi inte firat 50 år. Faktum är att just nu blir ni bara fler och fler som läser Ridsport. Det är vansinnigt roligt men också ett stort ansvar för oss att göra en tidning, både digitalt och i tryckt form, som du vill läsa. Vi lovar att fortsätta göra vårt bästa!

Utan dig och alla andra trogna läsare hade vi inte firat 50 år.

I det senaste numret är Anna Ozén gästkrönikör och vi har flera spännande gästkrönikörer som vi hoppas ska röra om i ridsportgrytan på ett eller sätt. Du kan se fram emot vad Fredrik Jönsson, Sigrid Bergåkra, Christina Olsson och Björn Svensson samt ”nygamla” Sofie Viksten Engfors och Axel Wallman har på hjärtat.

Vi har en hel del annat spännande på agendan. Självklart fortsätter 50-årsfirandet på olika sätt och under våren kommer en ny stor satsning som säkert välkomnas av många utanför vår ordinarie läsekrets. Vi håller tummarna.

Tack igen och hoppas att Ridsport fortsätter att vara din tidning!

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Krönikan publicerades första gången i Ridsport nummer 1/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden