Hoppning
28 juli 2022 06:28

Ludger Beerbaum tillbaka i tyska laget

Nations CupDet är sex år sedan senast. Men nu ska flerfaldige mästerskapsmedaljören Ludger Beerbaum rida i ett lag för Tyskland igen.

Ludger Beerbaum tillbaka i tyska laget
Fyra OS-guld, två VM-guld och fem EM-guld är bara några av Ludger Beerbaums meriter. Foto: Roland Thunholm

58-årige Ludger Beerbaum berättar själv nyheten på sociala medier.

Det handlar om att han ska rida i tyska laget i fredagens Nations Cup-hoppning i brittiska Hickstead, där Sverige också startar.

Legendaren har tidigare sagt att han är klar med landslagsuppdrag, och senast han red i tyska landslaget var vid OS i Rio 2016. Då ingick han i Tysklands bronslag med Casello, som tidigare reds av Douglas Lindelöw.

Någon riktig comeback handlar det dock inte om, utan det är ett tillfälligt inhopp då tyskarna har lite kort om ekipage till Nations Cup så nära inpå VM.

 

Enligt tyska tidningen St Georg kommer Ludger Beerbaum att rida Mila (OS sto f 2012 e Monte Bellini-Linton, uppf Gestüt Lewitz, äg Ludger Beerbaum Stables). Ekipaget har gjort flera femstjärniga GP-hoppningar och även vunnit en omgång av Global Champions Tour.

Ludger Beerbaum har varit i blåsväder tidigare i år på grund av sina träningsmetoder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden