Avelsnyheter
18 juni 2019 11:01
Ridsportplus

Luna kvalade till Breeders från Boden

Ridhästtest BodenMed en trevlig ridbarhet och fina gångartssiffror blev Fürst Romancier-stoet Luna kvalificerad till Breeders från ridhästtestet i Boden. Och om formen håller i sig finns det planer på att Luna åker de närmare 150 milen till championatet i höst.

Luna kvalade till Breeders från Boden
Victoria Stridsmans Fürst Romancier-sto Luna blev högst bedömd vid ridhästtestet i Boden. Foto: Anders Blomqvist

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  När Norrbottens Hästavelsförening höll unghästbedömningar i Boden under lördagen visades tre hästar vid ridhästtestet, alla ur årgång 2015. Två hästar visades vid det allsidiga ridhästtestet och bedömdes både som dressyr- och hopptalanger – båda hoppades uppsuttet. En häst visades grenspecifikt i dressyr.

  Alla moment dömdes av Hans Wallemyr, och utdelningen blev en häst som belönades med dressyrdiplom.

  Ridhästtestets högst bedömda häst blev Luna (e Fürst Romancier), uppfödd av Jan-Owe Lundberg och ägd av Victoria Stridsman. Luna visades grenspecifikt i dressyr och hon belönades med 8,5 för typen, en åtta för huvud/hals/bål och 7,5 på benstället. Gångartssiffrorna blev 8,5 för såväl skritt som trav, en åtta på galoppen och 7,5 i temperamentsbetyg. Totalt gav detta 8,0 i totalbetyg, vilket gav både diplom och Breeders-biljett till Luna.

  Ska in i sporten

  Ägaren Victoria Stridsman berättar hon var jättenöjd med ridbarheten som Luna bjöd på under testet, trots att hon för dagen var lite spänd. Hon har haft Luna sedan stoet var 2,5 år och hon köptes direkt från uppfödaren.
  – Mitt mål är att hon ska in i sporten, och om det blir Breeders till hösten för formen utvisa, men det är helt klart ett alternativ, berättar Victoria för Ridsport.

  Om Luna kommer till Flyinge för championatet är möjligheten stor att hon blir den mest långväga deltagaren – från Luleå till Flyinge är det närmare 150 mil, enkel resa.

  Inga klass I-hästar i hoppning

  Högst betyg i hoppning fick Locomotion for U (SWB e Fürstenball-Sir Donnerhall I, uppf Ugglarps Gård AB) som med 6,5-7,5 fick ihop 6,9 poäng som hopptalang.

   

  Resultat SWB:s ridhästtest, Boden 15 juni 2019

  Hästar med minst 77,5 procent.
  C = hästen kvalificerad till 4-årschampionat.

   

  DRESSYRTALANGER

  Luna (F.2) SWB sto 164 cm e Fürst Romancier u Blue Moon e Blue Hors Zack, uppf Jan-Owe Lundberg, äg Victoria Stridsman. (8,5 8,5 8 7,5) = 80%, diplom C

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Unghästbedömningarna – här hittar du alla referat (45)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 101 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden