Avelsnyheter
12 juni 2019 11:15
Ridsportplus

Siktar mot revansch på Breeders för Signum VZ

Ridhästtest AvestaFörra året valde Frida Hedengren att utgå med Signum VZ på Breeders, så nu är målet att de ska ta sig dit i år igen för revansch. Nu räckte det inte hela vägen i Avesta – men Frida tar nya tag och siktar på nya kval.

Siktar mot revansch på Breeders för Signum VZ
Frida Hedengren med Signum VZ, högst bedömd vid ridhästtestet i Avesta. Foto: Ann-Sophie Annerstedt

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Vid SWB Dalarnas unghästbedömningar i Avesta visades tre hästar vid föreningens ridhästtest – av dem ett fölsto. Två hästar visades vid det allsidiga ridhästtestet och bedömdes både som dressyr- och hopptalanger, och båda dessa visades uppsuttet. En häst visades grenspecifikt som dressyrtalang.

Exteriören dömdes av Christina Olsson, gångarterna av Ove Stenson och hoppningen av Marianne Leffler. Utdelningen blev en dressytalang med klass I-poäng.

Högst bedömd vid ridhästtestet blev Signum VZ (e Sir Donnerhall I), uppfödd av Sara Zulu och ägd av Frida Hedengren, och Signum visades grenspecifikt som dressyrtalang av ägaren. Signum belönades med 8,5 poäng för typen och en nia för huvud/hals/bål. 6,5 i betyg på benstället drog ned totalbetyget, och med gångartssiffrorna 7-8-8,5-7,5 blev det totalt 7,8 poäng och klass I för Signum VZ.

Gör nytt försök att kvala till Breeders

Förra året belönades Signum med dressyrdiplom och tog sig hela vägen till Breeders. Frida Hedengren berättar att där fick Signum lite panik vid visningen, och hon valde att utgå.
– Målet är att vi ska ta oss till Flyinge i höst, så nu gör vi ett nytt försök att kvala i Enköping i september, säger en revanschsugen Frida Hedengren till Ridsport.

Frida är dressyrryttare och hon har en annan häst som hon tävlar upp till medelsvår nivå. Signum har hon känt sedan han var åtta/nio månader, och hon köpte honom som påläggskalv när han var ungefär två år gammal.
– Han har helt andra förutsättningar än min andra häst, och jag hoppas han kan ta sig hela vägen upp till Grand Prix.
– Kapaciteten finns, nu är det bara jag som ska lära mig alla rörelser – men jag har ju några år på mig, säger Frida, som själv har tävlat upp till S:t Georges.

Signum beskriver Frida som en genomtrygg och genomsnäll häst, men lite humör kan han visa i stallet eller om han inte blir riden på ett tag.
– Men han är alltid juste, nyfiken på allt och lättlärd.
– Han har fantastiska gångarter, och även om han just nu är i en växtperiod så sade domaren att det syns att det finns gång i honom, avslutar Frida.

Inga klass I-poäng i hoppning

Högst hoppbetyg tilldelades fölstoet Lasury’s Coral Bell (SWB e Common Sense-Looping, uppf/äg Susanne Rydén) med 6-7 i betyg över hinder och totalt 6,6 poäng som hopptalang.

 

Resultat SWB:s ridhästtest, Avesta 9 juni 2019

Hästar med minst 77,5 procent.

 

DRESSYRTALANGER

Signum VZ SWB val 175 cm e Sir Donnerhall u Wectra e Weltman, uppf Sara Zulu, äg Frida Hedengren. (7 8 8,5 7,5) = 78%

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Unghästbedömningarna – här hittar du alla referat (45)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden