Hoppning
7 april 2019 21:49
Ridsportplus

”Mary Lou är mitt allt och går före all sport”

Stolpe utEfter fina framgångar i år och två tredjeplatser i de senaste världscupfinalerna var Henrik von Eckermann laddad inför GHS. Finalen blev dock inte vad han hade hoppats på – läs vad Henrik själv säger dagen då han avstod sista finalrundan.

”Mary Lou är mitt allt och går före all sport”
Göteborgsfinalen blev inte vad Henrik von Eckermann hade hoppats på. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou (WESTF sto f 2006 e Montendro I-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, äg GT Elite Scandinavia AB) kom till Göteborg med två bronsplatser från de senaste världscupfinalerna i bagaget.

Henrik ville gärna ännu högre den här gången, men så blev det inte – trots att Mary Lou hoppade strålande torsdag och fredag. I torsdagens fina runda föll bommen på sista hindret och även i fredagens final blev det ett ner.

Efter omräkningen gick de in i slutliga finalklassen på 14:e plats med nio fel. Det började åter så bra, men på oxern som var hinder sex kom de för nära och nedslaget var ett faktum. Två till nedslag följde. När Henrik tittar på rundan i sändning med SVT:s Maria Wallberg suckar han.
– Hon hoppar fantastiskt, och så blir det ett skitner, säger Henrik och förklarar hur han borde ha hjälpt henne bättre för att inte komma så nära.

Wc3hvemarylourt
Henrik och Mary Lou i söndagens världscupfinal. Foto: Roland Thunholm

”Inte min vecka”

Innan finalklassens andra omgång valde Henrik att stryka sig och Mary Lou från den slutliga uppgörelsen. Det är en dämpad Henrik von Eckermann som möter Ridsport just mellan rundorna.
– Det här var inte så roligt, nej. Det har gått dåligt hela veckan. Inte min vecka helt enkelt, säger han till Ridsport.

Vi har såklart känt igenom henne, det gjorde vi redan efter dag ett.

Samtidigt kan han lugna de tittare som kanske undrat om det är något fel på Mary Lou.
– Det är definitivt inget fel på henne. Hon är mitt allt och hon går före all sport. Vi har såklart känt igenom henne, det gjorde vi redan efter dag ett, säger Henrik.

”Jag som klantade till det”

– Hon har hoppat fint och började superfint idag också. Det var jag som klantade till det och tappade fokus någonstans på vägen. Efter tre bommar ner fanns det inget kvar att rida för. Att stryka mig från andra rundan var ett snabbt beslut.

Han vet vad som gick fel, vad han gjorde fel. Att han till exempel skulle ha suttit upp mer innan första rivningen. Men varför han gjorde dessa misstag just idag kan han inte förklara.
– Det är så ibland, säger han bara.

I mars vann de Rolex Grand Prix och i januari vann de världscupkvalet i Amsterdam. Att Mary Lou eventuellt skulle ha tävlat för mycket avfärdar han bestämt.
– Hon har gjort tre tävlingar i år innan Göteborg och nu är det april. Nu ska hon vila en månad, igen. Sedan vill jag rida Windsor i England, säger han.
– Hon ska hålla länge i sporten, det är det viktiga.

Henriks och Mary Loue tredje finalrunda:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden