Hoppning
25 januari 10:42
Ridsportplus

Niklas Arvidsson startar ny ridklubb

TävlingsklubbNu bryter Niklas Arvidsson med sin ridklubb och startar en ny. Allt för att kunna arrangera fler tävlingar – och det ska vara blommor på tävlingsbanan.

Niklas Arvidsson startar ny ridklubb
Niklas Arvidsson och Caribbean Blue vid SM i somras. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Länge har Niklas Arvidsson tävlat för Harplinge Ridklubb, men nu startar han, hustrun Jenny med flera Halmstad Sportryttarförening. Klubben ska hålla till på paret Arvidssons gård. Orsaken är att Niklas Arvidsson ville utöka tävlingsverksamheten, något Harplinge inte mäktade med.
– Det finns absolut ingen osämja. Jag förstår Harplinge, de var inte intresserade av att göra fler tävlingar än vi haft. De har ridskola och en massa annat så de orkar inte köra på hur mycket som helst, säger Niklas Arvidsson.

Han tog guld i SM och ingick i laget som tog silver i SM, och fyra av de övriga lagmedlemmarna följer med till den nya klubben från Harplinge. Men tanken är inte att Halmstad Sportryttarförening ska arrangera femstjärnigt. De tre tävlingar som klubben hittills ansökt om är en unghästtävling, en för ponny och en för stor häst.
– Det ska vara på lite lägre nivå, för ponnyer är första kvalet LE och stora hästar går på max 1,25. Tävlingarna vänder sig de som kommer underifrån och ska få tävla som vi andra, med ett meeting, ett kval och en final.

Karaktär på banorna

En viktig aspekt av det hela är att det ska finnas en stor hinderpark så att det går att variera mellan tävlingarna – och att det ska finnas blommor.
– Vårt mål är att lyfta unghästtävlingarna ett snäpp bättre. Ibland är det bara inkastat 8-10 hinder på banan. Vi vill ha lite mer karaktär på banorna och mer utsmyckning runtikring. Billdal är fantastiskt och när Kungsbacka hade ATG var det blommor och utsmyckningar och det gör så mycket. Om någon börjar försöka kanske man höjer nivån hos alla klubbar, säger Niklas Arvidsson.

Det som sker runtomkring är viktigt även när det gäller prisceremonin.
– Vi arrangerade en cup med Harplinge och jag hade byggt ett podium och ryttarna fick hängen. Ponnyryttarna var nästan lika glada som Henke när han vann VM, leendena var nästan bak till öronen. Och det är viktigt, för det är de som är våra framtida stjärnor.

Allt detta låter bra, men kräver folk – hur ska ni hitta funktionärer?
– Vi har Emma Rosenqvist och Ulrika Dahlström som är mycket kunniga. Vi är runt 30 medlemmar i dag och vi får jobba på själva så mycket som möjligt. Sedan även vara beredd på att hyra in folk, och eventuellt diskutera med någon annan förening om de vill vara med och arrangera.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden