Avelsnyheter
25 september 2020 13:06

Ny topp bland 5-åringarna – finalisterna klara

BreedersPå fredagen avslutades klassen för de 5-åriga dressyrhästarna på Breeders och det är klart vilka hästar som går till final.

Ny topp bland 5-åringarna – finalisterna klara
Jessica Lynn Thomas och Mr Grey VH. Foto: Roland Thunholm

Titelförsvararen Mr Grey VH (SWB valack 2015, e Grey Flanell u Darling II VH e Dalwhinnie, uppf/äg Västra Hoby Stuteri) levererade under sin tysklandsbaserade ryttare Jessica Lynn Thomas på fredagen.

Det blev en överlägsen ledning bland 5-åringarna på Flyinge för hästen som har dominerat sin årgång i Sverige med Jeanna Högberg. Det har blivit stora framgångar på tävlingsbanorna, med bland annat seger i Breeders som 4-åring och i SWB Trophy dressage i Scandinavium tidigare i år.

Domarna gav honom 87,2 procent efter en uppvisning som framförallt utstrålade harmoni.

Dantes Specter (OLDBG hingst -15, e Dante Weltino-Donnerball, uppf Bernhard Schrapper, äg JW Dressyr AB) som ledde efter att halva startfältet i 5-årsklassen gjorde sitt text på torsdagen är nu trea totalt efter ha glänst mest med sin trav.

Equestrian Sport
Billion Dream, riden av Emelie Aldenfalk, ligger tvåa inför 5-åringarnas final, och är därmed en av tre finalhästar i åldersklassen med Benetton Dream som fadershingst.

På andraplats letade sig Billion Dream (SWB val f 2015 e Benetton Dream FRH-Compliment, uppf/äg Linnea Dahlberg), riden av Emelie Aldenfalk in med sina 80,8 procent.

5-åringarnas final går söndag eftermiddag och där är det 13 hästar på startlistan. Detta beror på att Dantes Specter gör sin insats i SWB Stallion Trophy i denna klass, riden av Carl Hedin. Såväl svenskfödda som utlandsfödda hingstar godkända i SWB är välkomna att delta i SWB Stallion Trophy som går som klass i klassen för alla årgångar, både i hoppning och dressyr.

 

Resultat

Startlista, söndagens final

Följ championatet via Equisport (betalkanal)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Breeders i dressyr – referat, bilder, filmer och intervjuer (23)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden