Avel, Ridsport Play
25 september 2020 16:09
Ridsportplus

Ryttaren som tog över unghäststjärnan: ”Han är så samarbetsvillig”

BreedersHon är svensk men är baserad i Tyskland sedan många år. Förra året tog hon silver på UVM. Nu gör Jessica Lynn Thomas ett av sina sällsynta Sverigebesök – och då har hon passat på att ta ledningen i klassen för 5-åringar med unghäststjärnan Mr Grey VH som hon bara har ridit några månader. I den här intervjun berättar hon om sin verksamhet i Tyskland och samarbete med Västra Hoby Stuteri. Här finns också ett film på ekipaget.

Ryttaren som tog över unghäststjärnan: ”Han är så samarbetsvillig”
Jessica Lynn Thomas tog över Mr Grey VH i mitten av juli. Nu är ekipaget på plats på Flyinge där det har tagit täten i 5-åringarnas Breeders. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Titelförsvararen Mr Grey VH (SWB valack f 2015 e Grey Flanell u Darling II VH e Dalwhinnie, uppf/äg Västra Hoby Stuteri) levererade under sin tysklandsbaserade ryttare Jessica Lynn Thomas på fredagen och leder championatet för 5-åringar.

Vi tänker oss ett långsiktigt samarbete. Uppfödaren Tobias Hansson om sitt samarbete med Jessica Lynn Thomas.

– Men det har inte var helt enkelt att ta över en häst efter en så duktig ryttare som Jeanna Högberg, säger Jessica Lynn Thomas.

Det var i mitten av juli som den framgångsrike valacken, som bland annat vann Breeders som 4-åring, bytte ryttare från Jeanna Högberg till Tysklandsbaserade Jessica Lynn Thomas. Hon hette tidigare Andersson, är en 36-årig svenska från Värmland som flyttade till Tyskland redan under sena tonåren.

Startade eget

– Sedan åkte jag fram och tillbaka några gånger, men nu har jag varit där i åtta år och startade egen verksamhet för tre och ett halvt år sedan efter att bland annat ha arbetat på olika hingsstationer, säger hon.

– Jag har alltid velat vara där, i Tyskland. Det finns så mycket häst och så mycket tävlingar. Så är det inte riktigt i Värmland. Men jag saknar min familj i Sverige och min mamma i Spanien jättemycket. Det är inte ofta jag hinner åka och träffa dem, säger hon.

Dessutom har hon gift sig med man från Frankrike och har en son på två år.

Baserade utanför Bremen

Familjen och verksamheten är baserad utanför Bremen med 27 hästar i träning och fem anställda. Dessutom arbetar ryttarens man i verksamheten.
– Det som är roligt med att vara sin egen är att nu kan jag bestämma själv på ett annat sätt, och bygga mitt egna team med hästägarna. Det är jättekul och stimulerande, säger Jessica Lynn Thomas som förra året tog UVM-silver tillsammans med Secret.

Förutom Mr Grey VH rider hon även en 3-åring från Tobias Hansson och Västra Hoby under Breeders. Det är Morricello VH (SWB hingst f 2017 e Morricone-Floricello).

Mrgreyjeanna2
Mr Grey VH med sin ryttare Jeanna högberg och uppfödare Tobias Hansson vid segern i Breeders 2019. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Jessica Lynn Thomas och Mr Grey VH under första rundan i Breeders. Foto: Roland Thunholm

– Vi tänker oss ett långsiktigt samarbete, säger Tobias Hansson som var nöjd med det han såg Mr Grey göra i Flyinge på fredagen och har fullt upp med att på olika sätt följa de åtta hästar han har olika intressen – främst som uppfödare – under Breedersveckan.
– Det var lugnt och harmoniskt, hon riskerade inget, säger han.

Be om mer

– När jag känner hästen lite bättre och han ber om mer ska han få det, säger Jessica Lynn Thomas.

– Nu vill jag göra en likadan runda med honom på söndag. Känns han likadan då är jag jättenöjd, fortsätt hon.

– Han är så samarbetsvillig, han vill göra rätt hela tiden.

Se filmklipp från Equisport nedan.


 

Följ championatet via Equisport (betalkanal)

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Breeders i dressyr – referat, bilder, filmer och intervjuer (23)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden