Dressyr
22 september 2020 14:41

Klart för start på Breeders

UnghästarDet blir ett annorlunda Breeders Trophy på Flyinge i år, men det blir i alla fall av - nu är det dags för Sveriges bästa unga dressyrhästar att göra upp.

Klart för start på Breeders
Mr Grey VH, här med testryttaren Charlotte Dujardin, vann bland 4-åringarna 2019. I år är han tillbaka med ny ryttare. Foto: Roland Thunholm

Tävlingarna, som rids helt utan publik, inleds på onsdagen då 38 stycken 4-åringar rids två och två i den första omgången och bedöms efter ”Allmänt Intryck Unga hästar” för 4-åringar. Andra halvan av startfältet kommer först på torsdagen, då med resterande 44 hästar. Sedan väntar final, där de tio bästa testrids av Cathrine Dufour, på lördagkvällen.

För 5-åringarna är torsdagen första tävlingsdag, då första halvan med 17 hästar startar på eftermiddagen och visar upp sig i FEI:s Inledande program för 5-åriga hästar. Andra halvan går fredag morgon, med 18 hästar till start – här gör förra årets segrare bland 4-åringarna, Mr Grey VH som nu rids av Jessica Lynn Thomas, entré. 5-åringarnas final, dit de tolv främst placerade hästarna från första omgången går, rids på söndag.

6-årsklassen har 22 hästar anmälda och inleds på fredag eftermiddag. Här rider man FEI:s Inledande program för 6-åriga hästar, och på söndagen väntar final för de tolv bästa efter omgång I.

För 7-åringarna gäller det att vara bland de åtta bästa i FEI:s Inledande program för 7-åriga hästar efter fredagens första omgång, för att ta sig till final på söndagen. 13 hästar är anmälda.

Lördag och söndag är finaldagar

Lördagen innehåller finaler – först ut är 3-åringarna, där 17 är anmälda till Rikssto och 27 till den öppna klassen. 3-åringarna har kvalat via SWB:s unghästtest, och ska i år visas i ett nytt visningsprogram. Hästarna rids två och två, och Rikssto-finalen genomförs som en klass i klassen.

Lördagkvällen ägnas åt det som många ser som höjdpunkten under Breeders-veckan – 4-åringarnas final, där danska Cathrine Dufour testrider för första gången.

Ingen publik är tillåten på plats, men alla klasser kommer att sändas via Equisport.tv. Där kommer det även att visas webbinarier och studioprogram direkt från Flyinge.

Preliminärt tidsprogram Breeders Trophy dressyr

Onsdag 23/9
09.00 4-åringar omgång I, del I

Torsdag 24/9
08.30 4-åringar omgång I, del II
15.00 5-åringar omgång I, del I

Fredag 25/9
08.00 5-åringar omgång I, del II
11.40 7-åringar omgång I
14.20 6-åringar omgång I

Lördag 26/9
08.00 3-åringar FINAL Rikssto
10.45 3-åringar FINAL
17.30 4-åringar FINAL testryttare

Söndag 27/9
Tider ej spikade
6-åringar FINAL
7-åringar FINAL
5-åringar FINAL

Start- och resultatlistor
Sändningar hos Equisport.tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Breeders i dressyr – referat, bilder, filmer och intervjuer (23)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden