Hoppning, Ridsport Play
9 mars 2023 20:00
Ridsportplus

Ridsport Play: ”Träffa en häst medan den fortfarande är en häst”

Ridsport Studio GHSUnder GHS bjöd vi in unghästutbildaren Björn Svensson till Ridsports studio i Scandinavium. Här kan du höra honom berätta om hur han hamnade där han är, hur han tänker när han jobbar med unga hästar och om värdet av en sund rädsla.

Ridsport Play: ”Träffa en häst medan den fortfarande är en häst”
Björn Svensson är krönikör och unghästutbildare. I vilken ordning får du höra honom berätta om i programmet....! Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Han utbildar unghästar från två år men han har helt klarat sig från frakturer. Björn Svensson menar att en grundrespekt för hästarnas kraft och förmåga att förstå djur har hjälpt honoom.

– Jag kan ofta se lite innan det händer, jag fattar lite hur de tänker och jag ser dem faktiskt som djur. Det har nog gjort att jag har klarat mig.

– Någon gång i livet tror jag det är bra för alla som ska hålla på med hästar att få jobba med en häst som är helt rå, som fortfarande är en häst. Innan vi har förklarat för den hur vi vill att den egentligen ska vara.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden