Sverige
3 juni 2018 16:37

Ryttare har avlidit efter olycka

DödsfallEn ryttare har avlidit efter en olycka som inträffade under en ridlektion.

Ryttare har avlidit efter olycka
En ryttare har avlidit i sviterna av en olycka som inträffade i torsdags. (Arkivbild) Foto: AnnaElizabeth Photography/Istock

Den tragiska olyckan inträffade i torsdags i Uppland. Klubben meddelar att ryttaren fördes till sjukhus, där denna avled på söndagen.

Olyckan, som inträffade under en lektion under ledning av en ridlärare med lång erfarenhet, beskrivs som något som inte hade kunnat förutspås eller förebyggas. Då olyckan inträffade fanns även sjukvårdskunnig personal i anläggningens omedelbara närhet.

Klubben har sedan olyckan inträffade arbetat med bland annat samtal med gruppens elever samt klubbens personal och medlemmar.

Olycka i april

I början av april inträffade en olycka med dödlig utgång vid en ridlektion i Närke – läs mer om det i vår tidigare artikel här.

Ridolyckor med dödlig utgång är relativt ovanliga enligt Lotta Amnestål, informationschef på Ridsportförbundet.
”En eller två sådana olyckor, möjligtvis tre per år inträffar. Och det är siffror för både trav, galopp, ridsport och motion. Det är väldigt ovanligt att det händer tack och lov, men självklart oerhört tragiskt när det gör det”, sa Amnestål till Nerikes Allehanda i samband med olyckan i april.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden