Hästliv
15 december 2016 14:09

Spansk elegans med Santi Serra

Ett av årets shownummer på Olympia i London är Santi Serra, spansk frihetstränare, med en vacker uppvisning med två araber och glada bordercollies. Stämningsfullt? Mycket.

Spansk elegans med Santi Serra
Upp och ner - ja, vad du vill, jag litar på dig! Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Frihetsdressyr utövas av flera och är alltid ett populärt inslag idag. Santi Serra har en ganska avskalad show på Olympia, programmet tillåter inga långa nummer.


Numret börjar med ridning utan restriktioner i form av utrustning, enkelt och utan ansträngning.


Kontrasten mellan de två hästarna är estetisk och effektfull.


”Här får jag göra allt jobb och du ligger där och chillar, vi får sluta dra lott i stallet med halmstrån, jag tror du fuskar!” sa vita springaren.


Vad var det nu vi fick lära oss i forntiden, aldrig pussa på mulen eller? Men det var ingen som sa något om att placera hästen på rygg och sen schmooza loss.


Hur man staplar hästar på höjden i trånga utrymmen. Santi Serra skulle förmodligen kunna göra vad som helst med sin flock, ett härligt samspel i varje moment.


Hejdå drakhästarna, vi ses nästa kväll igen!
Santi Serra uppträder de flesta dagarna på London Olympia Horse Show.

Klippet här är en sammanställning av många olika upptradanden Santi Serra genomfört Europa runt med sina hästar och hundar.

 

Santi Serra websida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden