Blogg
12 februari 2015 14:03

Sponsorer och träning

Sponsorer är något många ryttare någon gång kämpat med. Men i och med att ridsporten kostar så mycket är vi extremt beroende av sponsorer. Om jag kunnat hade jag mer än gärna haft ett eget stall fullt med talangfulla hästar men sån är inte verkligheten utan vi kämpar på med vad vi har och hoppas att vi genom hårt arbete når dit vi vill.

Jag är väldigt tacksam för de företag som sponsrar mig och gör min satsning möjlig. Att hitta sponsorer är knepigt och tar tid, det är den krassa sanningen och det du hela tiden måste ha i bakhuvudet är vad du kan erbjuda dem. För inget företag är ute efter att ge bort pengar till någon, det är helt enkelt en affärsuppgörelse. Hur kan du hjälpa dem synas och därigenom öka desras omsättning? Det gäller att tänka utanför boxen och hitta de knappar du kan trycka extra mycket på. Det här är något jag lägger väldigt mycket tid på. Genom att jobba hos världsryttare har jag sett hur de arbetar med sina sponsorer vilket är väldigt givande.

Just nu är det väldigt kallt och alla mina underställ är räddare i nöden! Visst, det kanske bara visar att det är minus två men addera en stark vind och det är helt plötsligt mycket kallare! Alla hästar är forfarande väldigt glada och spralliga och vi har fått äta ännu en kaka, inte jag den här gången heller. Februari är en slitsam månad eftersom hästarnas träning blir mer och mer intensiv inför säsongsstarten i mars.

Förra året tyckte jag det var ganska jobbigt men i år är jag bättre förberedd och det är ju faktiskt redan den 11:e! Det är väldigt intressant och roligt att se och känna hästarnas utveckling från att ha varit på semester till att nu göra krumelurer i dressyrsadeln och hoppa höga hinder. Bambi har nu hoppat ett par gånger och han absolut älskar det! Sam jobbar väldigt mycket med galoppbommar.

En övning som verkligen hjälper hästarna att aktivera bakändan är tre galoppbommar på volt, mittenbommen kan efter ett par gånger ändras till en upphöjd bom. Sam gillar att använda sig av riktiga hinderstöd även om ett block hade räckt, orsaken är att han tycker det är bra mentalt för unga hästar att lära sig hoppa mellan hinderstöd. På så sätt är de ”on the job” när det kommer till hoppning.

En övning vi jobbar mycket med är att i öppna länga och korta traven, lättare sagt än gjort! Men det är en oerhört bra övning för att engagera speciellt innerbak. Om hästen blir springig kan du lägga en liten tiometers volt för att bromsa upp och återfå rytmen i traven för att sedan åter uppta din öppna. P

å Bambi behöver jag jobba på ökad trava och Sam visade mig en övning som enligt honom är den bästa i världen för att förbättra den ökade traven. Du rider på en 20 meters volt och ber om öppna, koncentrerar dig på att engagera innerbak och håll kontakten i yttertygeln. När hästen är följsam rätar du upp och ber sedan om ökad trav och verkligen pushar. För att få tillbaka hästen ber du om öppna igen utan att dra i tyglarna, det är öppnan som ska samla upp dem. Stanna hela tiden på din 20-metersvolt. Väldigt krävande övning för ryttaren men ger fantastiskt resultat!! Något att klura på kanske.

Hoppas ni fick lite inspiration i februarimörkret.
/Line

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden