Avelsnyheter
9 november 2020 12:03

Topphingst till Christinelund och Sofie Lexner

DressyrHelgstrand Dressage säljer en av sina topphingstar till Sverige och Christinelund Dressage. Ny ryttare på hingsten blir Sofie Lexner.

Topphingst till Christinelund och Sofie Lexner
Victoria Valentin med Janeiro Platinum 9358. Foto: Yvonne Karlsson

Hingsten Janeiro Platinum (KWPN hingst f-14 e Sezuan u Black Beaty L. Platinum e UB40-Ferro) har varit populär bland de svenska stoägarna under sin tid hos Helgstrand Dressage i Danmark.

Nu berättar Helgstrand Dressage i ett pressmeddelande att den bildsköne hingsten är såld till Sverige och Christinelund Dressage. Där ska han ridas av Sofie Lexner.
– Han är en atletisk häst med en fantastisk ridbarhet och vidunderlig personlighet. Han har allt som behövs för att nå toppsporten, säger Sofie Lexner som fastnade för hingsten vid första provridningen.

Hingsten skulle ha gått unghäst-VM, men fick strykas nu då det inte gick att göra något ryttarbyte. Han kom till sitt nya hem för två veckor sedan.

– Nu ska han bli trygg i sin hemma miljö, och jag hoppas komma till start med honom nästa år, säger Sofie Lexner.

Andreas Helgstrand vid Helgstrand Dressage betonar i pressmeddelandet att det var viktigt för honom att hingsten kommer till en plats där han kan vidareutvecklas.

Janeiro Platinum kommer att fortsätta verka i avel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden