Hoppning
5 augusti 2021 05:24

Torsdag i Tokyo

OS i TokyoTorsdagen i Tokyo är tävlingsfri, men de hopphästar som siktar på att gå fredagens kval till lagfinalen ska besiktigas.

Torsdag i Tokyo
Alva Svensson och All In vid onsdagens prisutdelning i Tokyo där valacken och Peder Fredricson tog silver. På torsdagen är det besiktning. Foto: FEI/Christophe Taniére

Onsdagen på OS i Tokyo kröntes med ett individuellt silver åt Sverige i hoppningen genom Peder Fredricson och All In (SBS val -06, e Kashmir van Schuttershof-Andiamo Z, uppf Bas Huybregts, äg Stuteri Arch).

Torsdagen innebär vilodag och en obligatorisk hästbesiktning för de hästar som planeras att starta kvalet till lördagens lagfinal.

Kvalet rids på fredag.

Tre ryttare startar i varje lag och deras fel räknas ihop. Till lagfinalen går de tio bästa lagen efter. I finalen börjar lagen om på noll fel. Vid lika antal fel blir det omhoppning om medaljerna. Alla lagryttare startar i omhoppningen.

Nytt för det här olympiska mästerskapet är också att det går att byta in en reservryttare i laget.

Hästbesiktningen börjar klockan 10.00, svensk tid, och de svenska hästarna beräknas visas cirka 11.30.

Här publiceras en lista med de hästar som anmäls till besiktningen.

Regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden